Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2326 Wątki)

Poród tuż tuż?

Data utworzenia : 2016-06-27 07:40 | Ostatni komentarz 2016-06-27 17:26

[email protected]

2015 Odsłony
3 Komentarze

Witam na 25.06.2016 miałam planowany poród ... jednakże mój synek jeszcze nie spieszy się na świat. Mam tylko problem z biegunka... czy to jakaś oznaka porodu ? Czytałam na internecie i niby jest to jakaś oznaka zbliżajacego się porodu... Jednakże proszę Was drogie kobietki o opinie. Miałyście takie coś może ? Dodam, że to będzie moje pierwsze dziecko i trochę się denerwuję tym, że nie wiem co może mi dolegać ... ;x

2016-06-27 17:26

Dokładnie tak jak napisały dziewczyny biegunka może oznaczać zbliżający się poród bo organizm sam się oczyszcza przed porodem ale musi tak być. Tak jak napisałaś denerwujesz się więc może biegunka pojawiła się z tego powodu.

2016-06-27 10:18

Tak jak to wspomniała Aleks, biegunka może, ale nie musi być oznaką zbliżającego się porodu. Czasami organizm sam się oczyszcza przed porodem. Opróżnione jelita przyczyniają się do lepszej czynności skurczowej macicy. Być może jednak biegunka wystąpiła u Ciebie pod wpływem stresu. Staraj się nie denerwować, dzidzia przyjdzie na świat w swoim czasie :) Życzę powodzenia! :) Zachęcam do zapoznania się z tym artykułem: http://lovi.pl/pl/ciaza-i-porod/297/1 i wątkiem: http://lovi.pl/pl/forum/1/1454

2016-06-27 09:39

Może to byc objaw zbliżającego się porodu, ale też może być spowodowana stresem. Też tak miałam, wyczekiwałam na poród a mój synuś jakoś sie nie spieszył, termin miałam na 5.02., wszysy mówili że urodzę wcześniej, lekarz też mówił, że możliwe że urodzę szybciej, więc czekałam i czekałam. Przyszedł termin i dalej nić, A telefony się nie urywały. Poranek zaczynałam od ok 10 telefonów z pytaniem "NO I CO< URODZIŁAŚ?" Aż mi się płakać chciało:(9 dostałam skierowanie poszłam do szpitala i dalej nic, Synuś czekał do Walentynek. Ja w tym czasie kilka razy miałam biegunkę i też myślałam, że może to objaw, bo niektóre kobiety mają takie objawy. Ale potem położna powiedziała,że chyba miałam ją na tle nerwowym. Obserwuj, gdybyś się gorzej czuła to w razie czego idź do lekarza, bo może to być jeszcze wirusowe, ale miejmy nadzieję,że to Twój dzidziuś już powoli pcha się na świat:)Powodzenia:) No i daj nam znać:)