Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2326 Wątki)

Naturalna cesarka

Data utworzenia : 2016-06-23 12:03 | Ostatni komentarz 2016-06-27 18:14

Kala27

1520 Odsłony
14 Komentarze

Witam, mam pytanie czy w Polsce jest coś takiego jak naturalne cesarskie cięcie? Czy może przy tym towarzyszyć partner?

2016-06-27 18:14

Dokladnie Kasia Justyna. Jeśli ktoś się uprze to i wskazania"sie znajdą". Taka prawda..

2016-06-27 17:54

Zgadzam się z Justyną nie ma w dzisiejszych czasach możliwości wyboru sobie rodzaju porodu. Czy jest to cc czy będzie poród naturalny. Chociaż zawsze znajdzie się lekarz, który za drobną opłatą wypisze wskazanie do cc.

2016-06-27 11:20

Przykład szpitala w którym podczas cesarskiego cięcia może być obecny mąż lub inna osoba towarzysząca :) Na szczęście takie szpitale istnieją :))) http://www.gdzierodzic.info/placowka/1058

2016-06-27 08:11

No nie jeszcze nie jest tak pięknie. Obecnie kobieta nie wybiera rodzaju porodu chyba że w prywatnych szpitalach bo cc ma się tylko ze wskazań medycznych. Chociaż oczywiście jeśli kobieta się uprze to znajdzie lekarza który pozwoli tak jej rodzic ale też raczej ktoś musi napisać jakieś wskazanie

2016-06-27 08:04

Z tego ci mi wiadomo to o porodzie rozmawia się z ginekologiem prowadzącym. Można z nim porozmawiać na temat tego w jaki sposob chce się rodzić. W mojej miejscowości już nie az było mówione, że kobiety umawiały się na zabieg cesarskiego cięcia...jednkaże cesarka to cos pod rodzaj operacji i niestety partnerzy zazwyczaj są wypraszani. Tak samo w trakcie normalnego porodu kiedy dzieje się coś nie tak i lekarza decydują się na zabieg cesarki... osoba ktora nam towarzyszy nie moze byc przy tym...

2016-06-26 22:38

Oliwia a jak ktoś miał wskazania do planowej np ułożenie dziecka czy wady wzroku matki? Pierwszy raz słyszę coś takiego i uważam że to niebezpieczne bo czasem jest za późno na cesarke i została tylko kleszcze lub próżnociąg

2016-06-26 22:25

W szpitalu gdzie rodziłam nie było możliwości umówienia się wcześniej na cesarkę, z cesarką czy porodem naturalnym przyjeżdżało się dopiero jak akcja się zaczęła i ojciec dziecka nie mógł towarzyszyć.

2016-06-26 20:24

Zgadzam się.jeśli chodzi o obecność bliskiej osoby przy cc - szybciej jest ona możliwa w przypadku kiedy poród odbywa się w prywatnym szpitalu. Ale najlepiej zapytać w konkretnym szpitalu w którym będziesz rodziła. W większości szpitali nie chcą się zgodzić bo jakby nie było jest to zabieg operacyjny.