Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2326 Wątki)

ból pod lewym żebrem

Data utworzenia : 2016-06-18 20:02 | Ostatni komentarz 2016-06-22 14:26

Monika.P

4242 Odsłony
14 Komentarze

Od wczoraj mam dolegliwości z lewej strony pod żebrami. Czy któraś z Was też tak ma? Nie jest to ciągły ból, ale jak kaszle, kicham czy nawet głębszy oddech biorę to wtedy czuję taki ból jak ma się nieraz zakwasy po bieganiu w nogach. Nie wiem czy dzidziuś się tak umiejscowił i główka się może wpychać w moje żebra. Bo prawa strona jest ok, ruchy dziecka czuję bardzo słabe i malutko ale w lewym boku na dole , a że dziecko było nóżkami w dół tydzień temu więc wydaje mi się że nóżki są dalej na dole. Jak radzicie sobie z takimi bólami i jak szybko u Was mijały? Oczywiście jeśli mi się nie poprawi do jutra, pojutrze to pojadę do szpitala ale z tego co wyczytałam w necie to takie dolegliwości w ciąży się zdarzają. Teraz jeszcze mam brać te tabletki dopochwowe i nie wiem czy mam je odstawić czy brać dalej przy tym bólu.

2016-06-20 08:43

Monika, jeżeli masz taką możliwość, to skonsultuj się telefonicznie z lekarzem prowadzącym ciążę, który podpowie, czy wskazana jest natychmiastowa wizyta, czy można poczekać na ustalony termin. Tabletki dopochwowe powinnaś brać skoro przepisał Ci lekarz, bez konsultacji sama nie odstawiaj leków.

2016-06-19 07:26

Ja myślę że po ciąży mi też przejdzie wiele dolegliwości jakie teraz odczuwam, ale to jeszcze się cztery miesiące. A z miesiąca na miesiąc dochodzi mi coś nowego. No to przynajmniej nie muszę się martwić że to coś niepokojące chociaż bardzo uciążliwe bo nie mogę sobie znaleźć pozycji do siedzenia, leżenia.

2016-06-18 22:22

Moniko jeżeli masz zalecone leki dopochwowe to powinnaś je brać a co do bólu to może on być związany z tym że dzidziuś tak się ułożył że jego ruchy czy kopniaki odczuwasz jako lekki ból :) Ja w ciąży miałam problemy z trzustką i bardzo często odczuwałam ból właśnie po lewej stronie pod żebrami ale po ciąży przeszły mi te dolegliwości.

2016-06-18 22:04

Czekałam do wizyty. Tak jak napisałaś u mnie też nie był to ciągły ból. Po prawej stronie mi dokuczało gdy np brałam większy oddech i to też nie zawsze. Mąż się śmiał, że dziecko bawi się żebrami. A w każdej pozycji tak masz? Spróbuj np położyć się, przekręcić na inny bok w trakcie takiego bólu i zobacz czy coś się zmieni.

2016-06-18 21:49

Czy od razu jechalas do lekarza lub szpitala jak pojawiły się u ciebie te dolegliwości czy czekalas do kolejnej wizyty?

2016-06-18 21:44

Coś podobnego miałam gdy byłam w 3 trymestrze. Położna mi mówiła, że to dziecko tak się umiejscowiło. Maleństwo cały czas się wierci i to co było tydzień temu może już być nie aktualne. Jak sobie radziłam - nie radziłam, tzn recepty na to nie ma, ale u mnie nie było to mocno dokuczliwe, niemniej zgłosiłam to położnej. Myślę, że tabletki możesz spokojnie brać.