Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2327 Wątki)

ból pod lewym żebrem

Data utworzenia : 2016-06-18 20:02 | Ostatni komentarz 2016-06-22 14:26

Monika.P

4243 Odsłony
14 Komentarze

Od wczoraj mam dolegliwości z lewej strony pod żebrami. Czy któraś z Was też tak ma? Nie jest to ciągły ból, ale jak kaszle, kicham czy nawet głębszy oddech biorę to wtedy czuję taki ból jak ma się nieraz zakwasy po bieganiu w nogach. Nie wiem czy dzidziuś się tak umiejscowił i główka się może wpychać w moje żebra. Bo prawa strona jest ok, ruchy dziecka czuję bardzo słabe i malutko ale w lewym boku na dole , a że dziecko było nóżkami w dół tydzień temu więc wydaje mi się że nóżki są dalej na dole. Jak radzicie sobie z takimi bólami i jak szybko u Was mijały? Oczywiście jeśli mi się nie poprawi do jutra, pojutrze to pojadę do szpitala ale z tego co wyczytałam w necie to takie dolegliwości w ciąży się zdarzają. Teraz jeszcze mam brać te tabletki dopochwowe i nie wiem czy mam je odstawić czy brać dalej przy tym bólu.

2016-06-22 14:26

Monia ja Ci powiem ze od kiedy wrocilam ze szpitala i ten zastoj sie zmniejszyl w nerce jutro bede widziec czy jeszcze sie bardziej nie zmniejszyl to bardzo intensywnie odczuwam ruchy az czasami spac nie moge . Nawet siedzac w przechodni do endokrynologa to tak kopala ze musialam sie przejsc po korytarzu zeby moze chociaz zasnela. Wszystko zalezy jak aktywne jest dzieciatko oby po porodzie tak nie szalala hehe.

2016-06-22 14:19

Ja to tak ruchów nie odczuwam jak Ty przez cały dzień. Czasem z rana i wieczora ale też nie codziennie. Może dlatego że ja się dużo ruszam to dlatego nie odczuwam tak ruchów. A specjalnie też nie leżę całymi dniami.

2016-06-22 14:08

A moja wlasnie kopie mnie w okolicach bioder i po bokach brzuszka. Na zebra w moim przypadku chyba jeszcze za wczesnie bo dno macicy siega co najwyzej pepka. Najgorzej jak mala kopie przy kosci lonowej to takie dziwne uczucie.

2016-06-21 07:15

Już się malutki trochę uspokoił i mnie tak nie boli.

2016-06-20 22:34

Monika to na pewno dzidziuś Cię podkopuje i stąd ten ból. Nie martw się i poczekaj - wkońcu wszystkie dolegliwości miną. Jeśli chodzi o tabletki nie odstawiaj ich na własną rękę. Bierz je do końca albo do kolejnej wizyty gdzie zapytasz lekarza i on zadecyduje czy możesz przestać je brać.

2016-06-20 20:16

Miałam takie kłucie i to nie raz! :) A sprawcą był mój synek, który miał długie nogi i mnie kopał po żebrach. Myślę, że nie masz się czym martwić, a ból musisz po prostu "przeczekać" :)

2016-06-20 19:56

Zawsze cos. Mnie od gdzies tyg boli krzyz i pachwiny ze masakra. Wogole gdzies kosc lonowa. Masakra jakas normalnie.

2016-06-20 08:51

Niestety nie mam możliwości konsultacji telefonicznej. Ale myślę, że to dzidziuś się poprostu tak umiejscowił, bo już wczoraj na wieczór raz kopał z jednaj strony a raz z drugiej i w zalezności na której stronie to było to mnie bolało, także jestm już o to spokojna. Jedyne co to poprostu to boli i chwilami ciężko znieść ten ból.