Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2325 Wątki)

Wakacje z dużym brzuszkiem

Data utworzenia : 2016-06-04 14:35 | Ostatni komentarz 2016-06-12 20:24

A.Chalat

1907 Odsłony
24 Komentarze

Kochane mam pytanie. Jestem mamą dwójki dzieci i obecnie w ciąży. Nadchodzi czas wakacji i wiadomo dzieci chcą nad morze, nad wodę, tak jak ich znajomi z przedszkola oczekują super wakacji, a ja jestem w 7 miesiącu ciąży. Pytanko do was w jak bardzo zaawansowanej ciąży odważyłyście się wybrać na wakacje i jak przeszłyście ten okres. Ciężko były. Strasznie mi szkoda tych moich dzieciaków, ale nie chce się porywać z motyką na słońce. Dodam, że ciąża przebiega bez problemów choć plecy dokuczają okrutnie :)

2016-06-12 20:24

Samopoczucie w ciąży szybko się zmienia i niestety takich rzeczy nie da rady przewidzieć ale zawsze zaplanować wakacje jak najbardziej można :) Najwyżej stracimy zaliczkę jak napisała pani_mamusia :)

2016-06-10 10:02

My, rezerwując wakacje braliśmy pod uwagę, że może być różnie. Najwyżej stracimy zaliczkę, a tak to pewnie by było ciężko z miejscem, gdybyśmy zdecydowali się na wyjazd kilka dni przed. Na razie jest ok, ale np. u mojej koleżanki też było wszystko dobrze, aż nagle miała zagrożenie przedwczesnym porodem i ostatnie 1,5 miesiąca musiała leżeć. Więc jeśli tak się zdarzy (mam nadzieję, że nie) to zostaniemy w domu.

2016-06-09 16:36

Dokładnie, trzeba brać pod uwagę swoje siły, to jak się samemu czuje.

2016-06-09 14:50

Właśnie, wszystko zależy od samopoczucia kobiety. Ja nie dałabym rady wyjechać, jazdy autem to dla mnie męka, a dopiero 7 miesiąc i brzuszka nie mam dużego. Ale właśnie mam skracającą się szyjkę. Z synkiem bym nie odpoczęła, bo mąż też wszystkiego nie ogarnie sam. Ale jeśli zdrowie pozwala, to jechać!

2016-06-09 13:01

Mysle ze duzo zalezy kd twojego samopoczucia i czy wszystko wporzadku pod wzgledem ciazy czy nie mam wlasnie problemu ze skarajaca szyjka itd.

2016-06-09 12:19

Jeżeli wszystko z ciążą jest w porządku, to ja na Twoim miejscu wybrałabym się na wakacje. W 7 miesiącu nie jest jeszcze tak strasznie ciężko. Ja się świetnie czułam w 7 miesiącu. Pamiętaj tylko żeby nie siedzieć na słońcu i chronić ten brzuszek ;) Życzę udanych wakacji, jeżeli się zdecydujesz !

2016-06-08 12:48

Ja uważam, że gdy lekarz nie będzie miał nic przeciwko temu, to jak najbardziej możesz się udać z rodziną na wypoczynek. Koniecznie porozmawiaj z mężem bo jednak będzie musiał Ci pomagać przy dzieciach, nie będziesz mogła wystawiać się na słoneczko za często i na długo a dzieci wiadomo, że trzeba za nimi wszędzie biegać :) A może poprosisz o pomoc babcię lub przyjaciółkę, która mogłaby pomóc na wyjeździe ?

2016-06-07 13:13

Moim zdaniem to bardzo dobry pomysł. Ja jak byłam w 6 miesiącu tez pojechałam z mężem nad morze. Zrelaksowalam się bardzo. Najcięższe była dla mnie Podróż, ale opłacało się. Jeśli się dobrze czujesz, to jak najbardziej jedz