Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2325 Wątki)

zastój w nerce (prawej)

Data utworzenia : 2016-06-01 10:28 | Ostatni komentarz 2016-06-03 09:04

Monika.P

6643 Odsłony
31 Komentarze

Dziewczyny, czy któraś z Was miała zastój w nerce? Tyle mi się udało wyciągnąć od lekarza ginekologa ze mam "lekki zastój w nerce". Dokładnie nie wiem co mam z tym zrobić. Nie wiem czy pic więcej czy mniej, co pomogłoby mi żeby to zniknęło. Nic mi lekarz nie chciał powiedzieć na ten temat, a ja nie wiedziałam dokładnie o co mam się pytać. Wizytę mam za 2 tygodnie dopiero więc chciałabym trochę wcześniej coś dowiedzieć się na ten temat.

2016-06-01 13:49

Czy ten zastój spowodowany jest kamieniami na nerce? Czy może to wynik tego, że macica uciska? Bierzesz już antybiotyk, dalej pij dużo wody i staraj się jak najwięcej ruszać i powinno przejść, a jak nie to lekarz na pewno podejmie dalsze kroki. Grunt, to nie panikuj, nie Ty pierwsza i nie ostatnia :) Ps. Nie wyobrażam sobie sytuacji, że lekarz mnie dokładnie nie informuje o moim stanie zdrowia. Jeśli nie masz zaufania do ginekologa, to idź z tym do urologa. Ale myślę, że na razie nie masz co panikować, skończysz antybiotyk, to trzeba powtórzyć badania. W ciąży problemy z układem moczowym są bardzo częste,

2016-06-01 13:44

Jak narazie miałam bóle co jakiś czas ale jeśli tylko coś silnego się pojawi to jadę tym razem od razu na izbę. Dzięki poduszce do spania w ciąży dużo lepiej mi się śpi,leży i mnie aż tak nie boli. Chyba najgorzej jak się przejdę na spacer a może jak po schodach wychodzę-ciezko mi dokładnie stwierdzić.

2016-06-01 13:38

No obys nie miala tylko takiego ataku jak ja . przez 3 dni sie meczylam bo co chwile jakis atak a szczegolnie w nocy. Mi wtedy pomagalo ze bralam twarda poduche pod ten bok co akurat boli i lezalam tak kilka minut i przechodzilo ale masakra. Nie wiadomo co zrobic ze soba. No i doraznie no spa forte .

2016-06-01 12:07

Lekarka powiedziała że jest lekki zastój ale to nic. I jak wczoraj byłam na polowkowym to inny lekarz powiedział to samo, że to się zdarza i nie szkodzi. No a ja się martwię,bo nie chce pogorszenia.

2016-06-01 11:47

Pij dużo ale moim zdaniem lekarz powinien poinformować o co chodzi i to raczej on też powinien skierować w razie potrzeby na kroplówkę,

2016-06-01 11:35

Ja tak nie lubię igieł. Boję się wogole wklucia i posiadania tych igieł w sobie. Będę w takim razie dużo pić.

2016-06-01 11:00

Ja mialam podejrzenie zastoju w prawej nerce to przedewszystkim duzo pij aby wyplukac wszystko no bo im wiecej pijesz tym wiecej oddajesz mocz. Przedewszystkim mnie chcieli zostawic na pddziale pod kroplowka aby mnie nawodnic i wlasnie w ten sposob sie to wszystko wyplukoje. Czy moze masz ataki kolki nerkowej. ? Moim zdaniem powinnas zglosic sie na IP i tam powinni cie zatrzymac na 3 dni pod kroplowka aby to zniknelo.