Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2325 Wątki)

zastój w nerce (prawej)

Data utworzenia : 2016-06-01 10:28 | Ostatni komentarz 2016-06-03 09:04

Monika.P

6644 Odsłony
31 Komentarze

Dziewczyny, czy któraś z Was miała zastój w nerce? Tyle mi się udało wyciągnąć od lekarza ginekologa ze mam "lekki zastój w nerce". Dokładnie nie wiem co mam z tym zrobić. Nie wiem czy pic więcej czy mniej, co pomogłoby mi żeby to zniknęło. Nic mi lekarz nie chciał powiedzieć na ten temat, a ja nie wiedziałam dokładnie o co mam się pytać. Wizytę mam za 2 tygodnie dopiero więc chciałabym trochę wcześniej coś dowiedzieć się na ten temat.

2016-06-03 09:04

To rob tak jak wczesniej pisalas ze na kartce zapisujesz sobie cos co cie niepokoi i juz. Ja akurat mialam traguczny ten mes i nie dalo sie zapomniec o moich dolegliwosciach.

2016-06-03 08:33

No mi najczęściej nic przed wizytą nie dolega a po jak już wrócę to wtedy słabo mdłości i inne. A jak idę do niej to już zapominam co mi było 5tygodni temu

2016-06-03 08:22

Ja tam poprostu mowie co w danym mies sie wydarzylo co mnie niepokoi itd. Moj lekarz wszystko mi szczegolowo wyjasnia. Nawet podczas badania mowi mi co jak i dlaczego...

2016-06-02 22:04

Jeszcze tydzień czasu i zobaczę co mi w badaniach wyjdzie. A jak chodzicie na wizytę to jakie pytania zadajecie swojej ginekolog? Ona mnie zawsze pyta czy mam jakieś pytania, na początku spisywałam sobie na kartce jak chodziłam ale ostatnio już o nic nie pytam bo tak naprawdę nie wiem o co pytać.

2016-06-02 21:57

Ataku kolki nerkowej nie przegapisz, tam samo jak porodu :P Dopadła mnie po porodzie parę miesięcy, najpierw delikatny ból, myślałam, że kąpiel pomoże, jak wyszłam z łazienki i usiadłam na łóżku, tak już się nie podniosłam z niego, aż do przyjazdu karetki...

2016-06-02 21:34

No widzisz ale ty mialas antybiotyk a mnie lekarze odsylali z kwitkiem ze to jakis ucisk a nie nerki. Ahm.

2016-06-02 21:32

Aha. To ja chyba nie mam takich boli. Czasem mnie boli ale nie w podbrzuszu tylko raczej z tyłu jak plecy na wysokości nerek, a może to nerka.

2016-06-02 21:25

Jest to taki jakby rwacy mocny bol od okolicy ledzwiowej ktory nachodzi na nerke i czujesz takie ciagniecie bol w podbrzuszu po prawej stronie. Nie idzie sie wyprostowac trzeba polezec az nie przejdzie.