Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2325 Wątki)

POMOCY! Jak pozbyć się plam po żelu do USG

Data utworzenia : 2016-05-24 22:09 | Ostatni komentarz 2016-06-06 16:03

Laurcia31

7197 Odsłony
16 Komentarze

Byłam ostatnio na badaniu USG, lecz doktor który robił mi to badanie w ogóle nie położył papieru na spodnie ani za bardzo nie uważał na moje ubrania. Pobrudziły mi się mocno spodnie i bluzka. Myślałam, że po upraniu rzeczy plamy znikną ale niestety tak się nie stało. Nie chodzi mi już o te spodnie bo to zwykłe legginsy ale o bluzkę, bardzo ją lubię i jest z Paryża. Może ma któraś pomysł jak pozbyć się tych plam na bluzce a przy okazji jej nie zniszczyć ??

2016-05-26 19:30

Dziękuję za rady, mam nadzieje że coś zadziała :)

2016-05-26 12:51

Ja stosuję niemieckie mydełko na plamy.Jest do białych i kolorowych rzeczy.Znika po nich wszystko za całe 5 zł.Tylko najpierw trzeba ubranie namydlić a potem wyprać w pralce. Po Vanishu czasem zostały mi odbarwione plamy.

2016-05-26 11:21

A ja polecam spróbować mydełkiem Beckmann. I na marginesie mi również nie zdarzyła się taka sytuacja, żeby lekarz mi pobrudził ubranie żelem.

2016-05-25 22:22

Laurcia spróbuj Vanishem - odplamiaczem. Na wszystkie ubranka mojego synka Vanish działa rewelacyjnie. Pozbywa się plam, ale nie odbarwia tkaniny, a odplamiałam różne ubranka synka i kolorowe i białe.

2016-05-25 13:23

Też jestem zdziwiona, że nie zeszło to od tego żelu. Nie zdarzyło mi się to na wcześniejszych badaniach. Być może mieli jakiś nowy żel... Wypróbuję to mydełko bo nigdy nie stosowałam ani nie słyszałam o nim. Mam nadzieję, że pomoże

2016-05-25 09:23

Ja w sumie po każdym badaniu wracałam uciapana. Ale nawet raz w pracy się czyściłam, zwykła woda i mydło pomogło. W domu wrzucałam do pralki i bez większego dopierania wszystko schodziło. Jeśli u Ciebie nie, to może spróbuj mydełkiem Beckmann u nas się ono dobrze sprawdza, tak samo vanish. Spróbuj też płynem do naczyń.

2016-05-24 23:14

Mnie nigdy nie zdarzylacsie taka sytuacja mimo pobrudzenia ubrania ale tez polecam to mydeło ewentualnie vanish.

2016-05-24 22:18

Nie mam pojęcia jaki jest skład żelu do badania ale ja wszelkiego rodzaju plamy w tym plamy z marchewki, pomidorów itd wybawiam mydełkiem dr beckmann - kupisz go w Biedronce lub Rossmannie. Przed upraniem potrzyj mydłem plamę i odczekaj chwilę zanim wypierzesz bluzkę.