Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2325 Wątki)

POMOCY! Jak pozbyć się plam po żelu do USG

Data utworzenia : 2016-05-24 22:09 | Ostatni komentarz 2016-06-06 16:03

Laurcia31

7196 Odsłony
16 Komentarze

Byłam ostatnio na badaniu USG, lecz doktor który robił mi to badanie w ogóle nie położył papieru na spodnie ani za bardzo nie uważał na moje ubrania. Pobrudziły mi się mocno spodnie i bluzka. Myślałam, że po upraniu rzeczy plamy znikną ale niestety tak się nie stało. Nie chodzi mi już o te spodnie bo to zwykłe legginsy ale o bluzkę, bardzo ją lubię i jest z Paryża. Może ma któraś pomysł jak pozbyć się tych plam na bluzce a przy okazji jej nie zniszczyć ??

2016-06-06 16:03

Laurcia dokładnie jak mówi k. Sepiolo. Vanishem powinno zejść. A żeby mieć pewność, że plamy na pewno zejdą to oprócz wsypania proszku do wody, rozmieszania etc to ja proponowałabym jeszcze natrzeć tym proszkiem dane miejsce, na którym jest plama, delikatnie rozetrzeć i zostawić na 2-3 godziny w tej misce z wodą :) Po takim procesie powinno to zejść :)

2016-06-05 18:36

Vaniszem powinno dobrze zejść. Mydełko też fajne, stosowałam na różne nawet delikatne rzeczy i wszystko ładnie doprane bez przebarwień.

2016-06-05 17:35

u mnie w Biedronce nie ma tego mydełka :( A do Rossmana mam 20 km eh.... Spróbuje tym Wanishem a mydełko kupię przy okazji jak będę w Rossmanie

2016-06-03 10:56

Mi również nigdy się to nie przydarzyło i zawsze myślałam że sklad żelu to głównie woda. Ja również stosuje mydełko świetne jest. Kiedyś używałam vanisha ale teraz nie kupuje bo jedynie sporadycznie zdarzają nam się plamy ;) Można też spróbować plynem do naczyń może cos tłustego bylo w składzie :)

2016-05-27 18:01

Ogolnie po odplamiaczach nie zdarzylo mi sie zeby cos sie odbarwilo.

2016-05-27 09:45

Ja również używam dosyć często Vanisha i mi również nigdy niczego nie odbarwił więc Angel musiałaś trafić na bardzo delikatną bluzkę czy ogólnie rzecz.

2016-05-27 09:29

Ja przyznam, że vanish tez nigdy nic mi nie odbarwił, a używałam go do różnych rzeczy i różnych rodzajów. I do tapicerek, firanek itd...

2016-05-26 20:33

Angel po którym Vanishu? Bo mi po odplamiaczu co jest w granulkach, nic nigdy nie odbarwiło, a kolorowe rzeczy też odplamiałam :) I dodam, że nieraz ubrania potrafiły się moczyć kilak godzin, bo o nich zapomniałam :)