Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2324 Wątki)

Leczenie bezpłodności - szczepienia ALLO MLR

Data utworzenia : 2016-02-08 16:31 | Ostatni komentarz 2016-02-08 16:31

Kasia84

2414 Odsłony
0 Komentarze

Witam, nie wiem czy był już poruszany ten temat na forum. Jestem w 32 tc, jest to moja druga ciąża, niestety pierwsza skończyła się juz w 8 tc. Długo staraliśmy się z mężem o dziecko po pierwszym poronieniu (prawie dwa lata) i w tym czasie odwiedziliśmy wielu lekarzy i wykonaliśmy całe mnóstwo badań. W sumie na diagnozę wydaliśmy około 40 tys zł. Niestety a może stety nie wykryto u nas żadnych problemów. W klinice leczenia bezpłodności uczestniczyliśmy w nietanich szczepieniach, które polegały na wczepianiu surowicy z krwi dawcy (w moim przypadku męża) do mojej krwi w celu wytworzenia przeciwciał ALLO MLR - chroniących zarodek. Jestem ciekawa czy ktoś z uczestników forum przechodził też przez takie szczepienia? Nam udało się zajść w ciążę i tym razem wygląda na to że wszytko jest w porządku, natomiast nie daje mi spokoju to czy faktycznie szczepienia te były nam potrzebne, czy rzeczywiście to dzięki nim będziemy rodzicami. Czasami odnosiłam wrażenie że w klinikach tego typu jeśli nie wiedzą co jest przyczyną to kierują na coraz to nowe badania, które niekoniecznie mają cokolwiek wspólnego z naszym przypadkiem. Lekarka która prowadzi teraz Naszą ciążę po zobaczeniu zestawu Naszych badań, chwyciła się za głowę i powiedziała że nie rozumie celu wykonywania większości z nich. Czy też miałyście takie doświadczenia drogie mamy??