Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2324 Wątki)

Ciąża druga a ciąża pierwsza- różnice

Data utworzenia : 2016-02-05 12:27 | Ostatni komentarz 2016-02-24 23:03

Jkrmamma

3070 Odsłony
43 Komentarze

Witam, jestem mamą 4-letniej córeczki i za niedługo urodzę drugą córeczkę. W porównaniu do pierwszej ciąży, ta była zupełnie inna od samego początku. Myślałam więc, że pewnie dzidziuś okaże się być chłopcem. Teraz widzę, że płci dziecka nie da sie określić na podstawie tego jak się czujemy czy na co mamy ochotę. Przy pierwszej córce miałam smaki na słodycze, szczególnie czekoladę, potrafiłam zjadać tabliczkę dziennie. Teraz z kolei wolę słone potrawy, najchętniej żywiłabym się tylko frytkami. Pierwszą ciążę przeszłam w ogóle bez żadnych uciążliwych objawów, tj. wymiotów, kłopotów ze snem, bóli w różnych częściach ciała. Fizycznie nie czułam w ogóle, żeby mój stan się zmienił, świadczyło o tym jedynie powiększające się ciało i płacz z byle powodu

2016-02-05 14:57

do Mala88: A jeśli mogę spytać jaka płeć dzieci? ;)

2016-02-05 14:07

Rozumiem Was kochane. Moja pierwsza ciąża była idealna. Co prawda miałam skracając się szyjkę macicy od 7 miesiąca, ale nie musiałam leżeć jedynie się oszczędzać. Jeśli chodzi o pożywienie w pierwszej pochłaniam hektolitrami mleko, teraz nie mogę na nie patrzeć. Choć płeć miałam zaplanowana i o dziwo się nam udało "ustrzelic"☺ teraz jestem w drugiej ciąży i od samego początku mdłości i złe samopoczucie, jak minęły mdłości zaczęły się omdlenia i tak ciągle coś. .. teraz grzecznie czekam jeszcze dwa miesiące i mam nadzieje na szybki i bezbolesny poród ☺

2016-02-05 12:55

Moje obie ciążę też się dużo różnią, mimo że w jednym i drugim przypadku chodziłam z córkami . Pierwsza była idealna , tylko zaparcia mnie meczyly. Zero mdłości , jadłam wszystko , dobrze się czułam . A w drugiej pierwszy trymestr to porażka . Bóle głowy , mdłości, bóle piersi i kręgosłupa . Na dodatek ciągle zmęczenie i muszę zajmować się córka.