Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2322 Wątki)

36 tydzień ciąży i ból miesiączkowy

Data utworzenia : 2016-01-05 14:09 | Ostatni komentarz 2016-01-29 22:03

marysiad

30978 Odsłony
13 Komentarze

Witajcie dziewczyny. Jestem tutaj nowa i chciałam zapytać się czy Wy też miałyście w 36 tyg ciąży taki objaw jak ból dole brzucha przypominający do bólu miesiączkowego. Mam też ból w pachwinach. I ogólnie złe samopoczucie.

2016-01-29 22:03

też tak miałam, ale nie pamiętam kiedy się zaczęło, chyba tak ze 2-3 tygodnie przed porodem, który się odbył w 36+5 tc. Najgorszy był ten ból w pachwinach i ucisk na kość spojenia łonowego, masakra jakaś, nie mogłam przejść z salonu do łazienki, a wykaraskanie się z wanny i wytarcie nóg graniczyło z cudem :P zgłaszałam to lekarzowi i niestety były to najnormalniejsze trudy życia ciężarówki :P

2016-01-29 21:48

po ostatniej ciąży z problemami wiem, że każde bóle typu miesiączkowego należy niezwłocznie skonsultować z lekarzem, tzn. ja pojechałabym na IP.

2016-01-25 14:32

Marysiad spokojnie, to są skurcze macicy, cały organizm powoli szykuje się do porodu..ja miałam podobnie zbliżając się do rozwiązania..Ja w takich sytuacjach zmieniałam pozycję (najczęściej podkładałam poduchę pod krzyż lub spacerowałam), zaparz sobie melisę i odpoczywaj..Jak bóle będą się nasilać lub dłużej utrzymywać to jedź na pogotowie lub do lekarza.. Będzie dobrze, powodzenia ;-)

2016-01-25 12:15

Tak jak wyżej :-) Może juz niedługo zobaczysz swoje maleństwo. Ja tez tak miałam i kilka dni później pojechałam na porodowke ;-) Moim zdaniem nie masz się czym martwić.

2016-01-20 22:49

Sa to bóle przepowiadajace... Ból w pachwinach raczej spowodowany uciskiem malenstwa na nerw. Nic sie nie martw...bo to szkodzi. Zrelaksuj sie dobra ksiazka lub śmiesznym filmem.Powodzenia!

2016-01-06 15:14

Dziękuje za wskazówki i z pewnością puszczę troche na luz ;)

2016-01-06 09:58

Marysiad, postaraj się nie martwić, bo stres nie służy ani Tobie, ani maleństwu. Wagą nie przejmuj się tak bardzo, bo często zdarzają się błędne pomiary. Jeżeli chodzi o ból w pachwinach, to mi bardzo pomagało leżenie na plecach z poduszką pod pupą- chociaż 5-10 minut kilka razy w ciągu dnia.

2016-01-05 19:42

Ja również dostałam takich bóli w tym tygodniu i podobno to przygotowanie do porodu. Dodatkowo krzyż mnie bolał. Potem właśnie doszły te bóle w pachwinach i to masakra ani się położyć ani się przekręcić.... jestem 2 msc po porodzie i dalej mnie ciągną pachwiny ;/ ale nie martwiłabym się :)