Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2322 Wątki)

Majóweczki:)

Data utworzenia : 2015-12-08 16:21 | Ostatni komentarz 2015-12-09 13:43

mamaKasia

1342 Odsłony
6 Komentarze

Hej, czy są tu mamusie, które rodzą w maju 2016? Chętnie poplotkuję o różnościach:)

2015-12-09 13:43

Ja niestety mam gorzej, bo nie mam ani jednego dziecka w rodzinie, więc muszę kupić dosłownie wszystko, sama nie wiem w co ręce włożyć tyle teraz różności i wynalazków. Póki co mam upatrzony wózek i łóżeczko, ale z kupnem jeszcze poczekam. Szczerze mówiąc to tylko czytam i ciągle dopisuję coś nowego do listy, ale nie wiem czy w praktyce jest to potrzebne, pewnie bliżej terminu pomoże mi mama.Też czekam na USG, powinnam mieć w połowie stycznia. To dopiero początki, ale ja już strasznie urosłam, a jak twój brzunio?:)

2015-12-09 13:10

Większość rzeczy mam po córce . Gdy dowiem się jaką jest płeć dziecka to zacznę rozglądać się za ubrakami. Jestem na etapie robienia listy co mi będzie potrzebne . Od stycznia po malutku będę kupowała wszystko . Rozboje sobie wydatki na 4 miesiące wtedy będzie dużo łatwiej. Większość rzeczy i tak kupie przez Internet lub będę szukała używanych w dobrym stanie. To leć po kosmetyki , szkoda żebyś cała popekala. A jak tam Twoją wyprawka ? Już coś masz lub przynajmniej coś upatrzonego ?

2015-12-09 12:48

Mi lekarz nie przepisał żadnych witamin, powiedział, żeby nie brać jak nie ma potrzeby. Pełne ręce roboty:) Ja myślałam, żeby kupić serię kosmetyków Palmers, bo już mam rozstępy na piersiach :( Kiedy chcesz zacząć komplementować wyprawkę?

2015-12-09 09:41

Biorę witaminy dla kobiet w ciąży femibion 2 Plus. Sam kwas brałam tylko przez pierwszy trymestr . Dodatkowo lekarka kazała brać magnez. Jeżeli chodzi o samopoczucie raz jest lepiej a raz gorzej . Przy 14 miesięcznej córce nie odpoczne. Często mam duszności ale poza tym jest ok . Smaruję brzuch oliwą lub balsamem. Myślę , że na to nigdy za wcześnie .

2015-12-08 21:17

O jak super:) Ja mam termin na 31 maja i też nie znam jeszcze płci. W końcu czuję się świetnie, a ty? Nadal bierzesz kwas foliowy, używasz już kosmetyków przeciw rozstępom?

2015-12-08 21:03

Ja mam termin na 5 maja 2016 . Nie wiem jeszcze czy to będzie dziewczyna czy chłopiec. Pewnie dowiem się po świetnych, wtedy mam USG. MamaKasia a Ty na kiedy masz termin? Jak się czujesz?