Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2330 Wątki)

Dieta białkowa w ciąży

Data utworzenia : 2015-09-24 09:45 | Ostatni komentarz 2016-10-07 15:33

E.Machulak

1752 Odsłony
10 Komentarze

Leżąc w szpitalu dowiedziałam się że mam bardzo mało białka w ogranizmie. Lekarz kazał mi to szybko narobić bo inaczej "spuchne " . Pije dużo mleka jem nabiał i jogurty .. ser żółty jem chude mięsa z kurczaka . Co drogie mamy i przyszłe mamy polecacie , mialyscie juz taka dietę? ?

2016-10-07 15:33

Witam . Jedz w ciazy to na co masz ochotę, ale wszystko w granicach zdrowego rozsądku. Nabiał nie zaszkodzi, a na pewno pomoże. Musisz jednak pamiętać ze dieta kobiety ciężarnej powinna byc zbilansowana, zawierająca dużo witamin i minerałów. Pamiętaj o wodzie, ktora jest niezbędna w ciazy. Musisz dbać o swój organizm, ponieważ dbasz nie tylko o siebie a i o swojego maluszka. Pozdrawiam

2016-09-05 15:52

Ja jadłam ogromnie dużo nabiału, to była taka moja zachcianka obok owoców. Nie słyszałam, by komuś to zaszkodziło :)

2015-09-25 18:34

Elwira, jeżeli kopiujesz coś z internetu musisz podać źródło! http://www.poradnikzdrowie.pl/diety/odchudzajace/dieta-dukana-dieta-protal-jak-przejsc-przez-kolejne-fazy-odchudzania_36987.html

2015-09-25 17:32

Dieta białkowa: ogólne zasady jedz wtedy, kiedy jesteś głodna, ale tylko dozwolone produkty do każdego posiłku wypijaj 2 szklanki wody podczas trwania dwóch pierwszych etapów nie używaj żadnych tłuszczy (nawet oliwy) przez pierwsze tygodnie nie ćwicz za dużo, bo twój organizm jest osłabiony brak witamin (który może wystąpić podczas etapu pierwszego i drugiego) uzupełnij suplementami

2015-09-25 16:29

Wszystko co jesz w granicach rozsądku nie zaszkodzi. Tutaj masz mała ściage na temat odżywiania

2015-09-25 11:30

Ok. Dzieki

2015-09-25 00:09

Pamiętaj też żeby uzupełniać diete w produkty bogate w wapń bo przy takiej diecie wapń jest bardzo potrzebny bo spożycie białka prowadzi do strat wapnia. I wbrew pozorom mleko wcale bogate w wapń nie jest bo o wiele więcej zawiera go np. sezam ,szpinak,jarmuż i wiele innych.

2015-09-24 19:13

Będąc w szpitalu miałam robiona morfologie i pobierany mocz ... wiec wyszło ze mam niedobór białka. .. Lekarz zalecil mi pić codziennie chude mleko jeść nabiał i przynajmniej 2x w tyg pierś z kurczaka do tego czerwone mięso. Przesadzić nie przesądza w ciągu tyg. Bo w poniedziałek mam badania wiec zobaczę czy coś się poprawi czy nie.