Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2322 Wątki)

Drętwienie i skurcze rąk w czasie ciąży w czasie snu!

Data utworzenia : 2015-07-18 11:08 | Ostatni komentarz 2015-08-07 05:58

amnka

4423 Odsłony
66 Komentarze

Nie znalazłam takiego wątku, może coś mi umknęło jeśli tak to proszę o sprostowanie. Jestem w 14 tygodniu ciąży i codziennie rano od jakiegoś tygodnia budzę się z całymi drętwymi jak by skurcze w obu rękach. W pierwszej ciąży miałam bardzo często skurcze łydek, dlatego teraz wiem że muszę na to uważać, bo to było bardzo bolesne, ale w tej ciąży te ręce mnie denerwują, jeszcze skurczów nóg nie miałam! Oczywiście codziennie nie pije kawy, bardzo sporadycznie, biorę Mg i B12, ale to raczej nie pomaga, może któraś z was też to miała i ma jakieś rady. dzięki

2015-07-18 14:52

Mi się tak działo sporadycznie najprawdopodobniej z powodu zbierania się wody w organizmie czyli hormonów;) W tym okresie one szaleją w naszych organizmach. Pamiętaj o pozycji w jakiej śpisz. Musisz uważać, żeby nie uciskać ręki jak śpisz, jeśli się przebudzisz , kilka razy potrząśnij nią. Co do witamin to myślę że lepiej dostarczyć je naturalnie może lepiej się wchłoną do twojego organizmu niż przez suplementy: magnez (fasola biała, pestki dyni, kakao, pietruszka zielona, koper). A może to zespołu cieśni nadgarstka? Skontaktuj się z lekarzem by wykluczyć tę ewentualność i dużo spaceruj, ruch jest najważniejszy jeśli faktycznie to woda która się zbiera w organizmie.

2015-07-18 12:05

a czy podczas snu śpisz na boku i drętwieje Ci ta ręka na której spisz? to nawet normalne u kobiet które nie są w ciaży