Ciąża i poród (2322 Wątki)
Plan Porodu - jaki jest Wasz??
Data utworzenia : 2015-04-09 19:37 | Ostatni komentarz 2015-04-10 15:36
Dziewczyny dostałam ze szpitala tzw. plan porodu i nie mogę wyjść momentami ze zdziwienia :D A Wy macie już swój??? Jest to ankieta, która rozwala mnie na łopatki - są tam mozliwości do wyboru typu: .Łagodzenie bólu porodowego: D chciałabym w I okresie porodu móc korzystać z wanny/ prysznica* D chciałabym mieć możliwość swobodnego poruszania się w czasie porodu D chciałabym móc korzystać z niefarmakologicznych metod łagodzenia bólu, takich jak masaż przez osobę towarzyszącą/ korzystanie z worka sako/ piłki/ materaca/ drabinek/ aparatu TENS/ aromatoterapii* - WOREK SAKO??? JAK DRABINKI MOGĄ ŁAGODZIĆ BÓL?? D proszę nie proponować mi farmakologicznych środków p/bólowych zanim sama o to nie poproszę - SERIO?????????????????? D wyrażam zgodę na podanie leków rozkurczowych / leków narkotycznych - zmieniających świadomość* D nie wyrażam zgody na podanie leków rozkurczowych/ leków narkotycznych - zmieniających świadomość* D proszę o znieczulenie zewnątrzoponowe D nie chcę znieczulenia zewnątrzoponowego D proszę pozwolić mi na swobodne wydawanie dźwięków - !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D Mój plan porodu można zobaczyć na stronie: http://www.szpitalparkitka.com.pl/media/static/ginekologia/plan-porodu.pdf A wy coś takiego posiadacie?
Sortowanie: