Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2330 Wątki)

A psssssik - poprzez zapachy

Data utworzenia : 2015-04-01 22:15 | Ostatni komentarz 2016-08-29 14:58

przyszła mama ;)

2933 Odsłony
16 Komentarze

Hej , od 12 tyg ciąży , zaczęłam kichać wtedy gdy np. czuję zapach perfum , np . ciuchów w sklepach z odzieżą używaną , a nawet i także zapach szamponu wywołuje u mnie katar . Czy może , któraś to już przerabiała ? Bo jak wspomniałam zaczęło się to podczas ciąży , wczesniej z tym problemu nie miałam , czy to może być alergia , czy poprostu to normalne w tym stanie . I ewentualnie jak zapobiec ?

2016-08-19 05:31

Ja rowniez w pierwszym trymestrze ciagle kichalam;) Ale to chyba dlatego ze nasz nos jest wrazliwy na zapachy .

2016-08-18 22:59

Miałam! :D Kichanie w dzień i katar jak tylko położyłam się do łóżka - samoistnie przeszło wraz z pierwszym trymestrem

2015-04-18 22:27

Tak to normalne zjawisko podczas ciaży, zwłaszcza gdy mamy wrażliwszy węch i wtedy reagujemy na zapachy bardzo różnie i Nas w nosie kreci :) Normalna sprawa :)

2015-04-03 15:06

Eh znam ten ból.... Ja od miesiąca mam spuchniety, zatkany nos i czerwone gardło. Byłam u lekarza powiedział że to wina hormonów i tylko sterydami się to leczy, a one są zabronione w moim stanie i musze odcierpieć swoje :-P a zaczęło się niewinnym kichaniem :-(

2015-04-02 19:57

Jeżeli katar trwa, trwa i nie odchodzi, to jest to tak zwany katar hormonalny, który zdarza się u niektórych kobiet w ciąży. tak tłumaczył mi ginekolog :) W naszym stanie pojawia się on zazwyczaj w II trymestrze ciąży i odchodzi w zapomnienie do 2 tygodni po rozwiązaniu. Charakterystyczne dla tego typu kataru jest znaczne nasilenie zatkania nosa mimo skąpej wydzieliny jeśli macie te same objawy to to :)

2015-04-02 14:39

po prostu pewne zapachy drażnią twój nosek i kichasz. ja tak miałam z gumami do żucia miętowy mi o smaku winogrona winterfresh. w sumie mam tak do teraz

2015-04-01 22:46

Myślę że to nadwrażliwość na zapachy. W ciąży masz bardziej wyczulony węch i pewnie Twój organizm tak reaguje.

2015-04-01 22:38

eejj myślałam,że to przypadek :D ja w ciąży kichałam podczas jednej sesji kichania z 6 razy nawet :D po ciąży nie kicham a w ciąży kichałam jak szalona :D