Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2330 Wątki)

A psssssik - poprzez zapachy

Data utworzenia : 2015-04-01 22:15 | Ostatni komentarz 2016-08-29 14:58

przyszła mama ;)

2934 Odsłony
16 Komentarze

Hej , od 12 tyg ciąży , zaczęłam kichać wtedy gdy np. czuję zapach perfum , np . ciuchów w sklepach z odzieżą używaną , a nawet i także zapach szamponu wywołuje u mnie katar . Czy może , któraś to już przerabiała ? Bo jak wspomniałam zaczęło się to podczas ciąży , wczesniej z tym problemu nie miałam , czy to może być alergia , czy poprostu to normalne w tym stanie . I ewentualnie jak zapobiec ?

2016-08-29 14:58

Moim zdaniem to wrazliwosc na zapachy, w ciąży ma się bardziej wyczulony węch i organizm tak reaguje.

2016-08-29 13:22

Kichanie to nietypowy objaw ciąży :D W sumie lepiej kichać niż wymiotować ;)

2016-08-27 16:08

Niestety w ciąży nasz węch się wyczula i zaczynają przeszkadzać nawet nasze ulubione perfumy. Mi strasznie przeszkadzał nawet zapach kawy w pierwszej ciąży a przecież przed ciążą nie mogłam bez niej zaczynać dnia więc kolosalne zmiany się dzieją z naszym węchem. Natomiast w drugiej ciąży przeszkadzał mi zapach perfum mojego męża co było bardzo uciążliwe. Pomimo tego, że jest to normalny objaw zawsze lepiej zasięgnąć porady lekarza i upewnij się, ze wszystko jest w porządku.

2016-08-27 11:56

Witam ! To zupełnie normalne, ze Twój nos jest bardziej wrażliwy na zapachy. Ciąża, a szczególnie jej początki to absolutnie rewolucja dla Naszego organizmu. Ja w pierwszym trymestrze miałam bardzo wrażliwy nos na zapach mięsa, natomiast teraz już wszystko się unormowało, chociaż mam wrażenie, że czuję zapachy intensywniej niż przed ciążą. Myślę, że nie masz się czego obawiać, ale dla pewności i własnego spokoju zapytaj o to swojego lekarza prowadzącego. POZDRAWIAM.

2016-08-26 11:39

Ja od drugiego trymestru mam natomiast tak sucha sluzowke nosa ze az boli od srodka.

2016-08-26 11:11

W ciąży nosek jest bardzo wrażliwy na wszelkie zapachy i stąd kochanie. Jednak mi również wraz z końcem pierwszego trymestr kichanue zmniejszyło się do czasu sprzed ciąży.

2016-08-25 11:57

Ja za to miałam non stop katar, a zwłaszcza wieczorem - nie mogłam usnąć i potem spać bez wybudzenia. Krople do nosa były non stop. Minął pierwszy trymestr, minął katar..

2016-08-25 09:52

W ciąży węch staje się dużo bardziej wrażliwy, stąd to kichanie. Nawet czasami ja czułam jakiś zapach, a mój mąż nie... Kichałam nieco częściej to fakt, ale starałam się kichać tan na głos, żeby jak najmniej spinać brzuszek.