Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2322 Wątki)

Niski poziom glukozy we krwi

Data utworzenia : 2014-12-03 10:36 | Ostatni komentarz 2015-02-28 00:11

justyna050

28087 Odsłony
11 Komentarze

Witam! Szukałam podobnego tematu ale nie mogłam znaleźć. Wczoraj miałam robione glukozę na czczo we krwi jaki wynik 63,6 jest niski ponad normę bo norma na wyniki pisze od [74-100]. Czy któraś miała niski poziom? Chcę trochę się dowiedzieć na ten temat gdyż wizytę mam dopiero za tydzień, czy jest niebezpieczne dla maleństwa?

2015-02-28 00:11

Tak, zgadza się, lepiej unikac cukrów ze słodyczy, ale mimo wszystko one pomagaja, glukoza we krwi wzrasta, bo naprawde po kilku kostkach czekolady czuje sie lepiej.

2015-02-27 19:24

ja przy cukrzycy ciazowej ma na ogol wyniki na czczo okolo 63-70, i diabetolog nie zwracal mi na to zbytnio uwagi, tylko przy wiekszym spadku jak raz mialam 59. na czczo zawsze wynik jest nizszy bo przez cala noc nic nie jesz. i nie zawsze taki wynik cukru musi sie wiazac z obecnoscia ketonow w moczu, wiem po sobie bo co prawda ketony mi sie zdarzaly ale nie zawsze a takie cukry na czczo mam odkad mierze caly czas. niebezpieczne sa spadki cukru ale to glownie chyba jakby wystepowaly tak normalnie, bo wlasnie wtedy mozna zaslabnac, ale wtedy napewno odczujesz to i zauwazysz wlasnie przez gorsze samopoczucie. Najlepiej dopytac jeszcze lekarza

2015-02-27 17:14

donnavito ja tez mialam niedocukrzenie tak jak pisalam wczesniej..., czytalam jednak, ze nie znaczy to, ze powinno sie jesc duzo slodkosci wówczas...wskazane sa jedynie produkty zawierajace cukry proste takie jak owoce ..

2015-02-26 22:39

Ja mam często wynik poniżej normy, ogólnie grozi to tylko tym, ze mozna zasłabnać i się przewrócić, ale jeszcze mi się nigdy nie zdarzyło, za to jem slodycze w duzych ilościach i sobie tłumacze, ze mój organizm ich po prostu potrzebuje, bo rzeczywiscie lepiej sie czuję po takim docukrzeniu.

2015-01-26 17:41

ja miałam rowniez wynik ponizje normy w granicach 63. bez zmian po 2h..i moj ginekolog stwierdzil, ze tak jest ok! Nie zlecvil powtorzenia badania ani zadnej diety. Nie wiem czy jednak nie wplynelo to ostatecznie na mase urodzeniowa mojego synka bo synek wazyl 4470g (ale moze to tez zadzialaly tendencje genetyczne do duzych dzieci). Synek poziom glukozy mial ok i ja po porodzie jak zbadalam sobie cukier to tez juz bylo ok.

2014-12-10 16:57

U mnie na czczo była 72 a po 2h spadła do 65. Lekarz nie stwierdził niczego niepokojącego po moich wynikach

2014-12-04 00:00

Myślę, że gdyby było to w jakiś sposób niebezpieczne albo bardzo odbiegające od normy to z laboratorium nastąpiłby kontakt i informacja o pilnym konsultowaniu z lekarzem. Mogło się też tak zdarzyć, że otrzymałaś zbyt małą dawkę glukozy proporcjonalnie...

2014-12-03 21:44

Nie pomogę, bo nie jestem lekarzem i nie miałam takiego problemu ale doradzę Ci, jeżeli bardzo się denerwujesz, konsultacje z lekarzem pierwszego kontaktu - jeżeli wszystko jest ok, to Cię uspokoi a jeśli potrzebna będzie wizyta u specjalisty pokieruje Cię dalej; )