Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2321 Wątki)

Bóle i pieczenie krocza

Data utworzenia : 2014-08-26 18:57 | Ostatni komentarz 2014-10-04 19:52

Katarzyna.Kondraciuk

8095 Odsłony
18 Komentarze

Przyjmuje antybiotyk bo w moczu wyszły bakterie prawie od tygodnia a mnie dalej piecze a czasem i mocno ,mozecie ci pomóc?

2014-08-26 20:55

Katarzyno jeśli doszło do tego że dostałaś antybiotyk to musiałaś mieć bardzo dużą ilość bakterii w moczu inaczej pewnie dostałabyś furaginum . Antybiotykiem leczy się poważne zapalenie dróg moczowych i leczenie niestety trwa długo a co za tym idzie pieczenie i swędzenie może temu towarzyszyć . Ja bym ci poleciła jeść dodatkowo suszoną żurawinę bardzo pomaga , możesz tez pic sok żurawinowy albo brać żuravit w tabletkach - nie szkodzi w ciąży ja tez brałam to jak miałam baterie w moczu . Animi bardzo dobrze ci doradziła ja jeszcze tylko dodam że bardzo dobrze działa i łagodzi Lactacyd Femina ,,, ja go używałam i swędzenie minęło ,,on jest z kwasem mlekowym bodajże i bardzo dobrze działa ..polecam też noszenie bawełnianej bielizny -pełnych majteczek :) nie ładnie wyglądają ale pomagają przy takich problemach kobiecych .

2014-08-26 19:04

Piecze Cie przez antybiotyk, bo wyjaławia organizm w tym scianki pochwy. Powinnas przyjmowac probiotyki doustnie a takze dopochwowo, z kwasem mlekowym, wtedy problem zniknie po kilku dniach. Mnie za kazdym razem swedzi i piecze gdy mam antybiotyk nawet na zwykla angine... Sprobuj z probiotykami i powinno byc lepiej.