Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2322 Wątki)

Czy zdecydowałybyscie się na odlew gipsowy brzucha w ciąży ?? Czy ktos się orienuje ile taki odlew kosztuje?

Data utworzenia : 2014-06-26 10:25 | Ostatni komentarz 2015-06-19 23:35

Magdalenamsl

7859 Odsłony
33 Komentarze

Przepraszam jeśli gdzieś na forum jest wzmianka na ten temat ale w wyszukiwarce nic nie znalazłam . Gipsowy brzuch to pamiątka na całe życie . Będąc w ciąży pierwszy raz o tym nie pomyślałam , ciąża tak szybko minęła ...Obiecałam sobie że kiedy będę znów w ciąży to zrobię sobie taki odlew ... no ale los chciał inaczej ciąża była zagrożona i niestety kolejny tego nie zrobiłam . Czy ktoś ma może taki odlew? Czy jesteście zadowolone ? Ile kosztowała Was taka przyjemność ? No i oczywiście czekam na zdjęcia waszych brzuchów :)

2015-06-19 23:35

Eee i na co mi to :) wole sesje zdjeciowa :)

2015-06-19 23:32

Dla mnie to kit, lepsze jest zdjęcie ciazowego brzuszka

2015-05-18 23:09

Nie nie - taka pamiątka zdecydowanie nie dla mnie. Nie lubię zagracać mieszkania, a taki odlew niestety sporo miejsca zajmuje. Nie widzę też takiej ozdoby na ścianie... Wystarczą mi w zupełności fotki i filmiki z różnych tygodni ciąży. Za to odcisk rączki czy nóżki maluszka oprawiony ładnie w ramki - to koniecznie zrobimy :)

2015-05-16 18:44

Odlew brzucha to raczej za dużo zachodu i gdzie to potem trzymać. No chyba że ktoś lubi rzeźby antyczne, ma ogród i taki eksponat może sobie na postumencie postawić. Odlew stóp czy rączek nie wiem czemu ale kojarzy mi się z figurkami aniołków jak przy mogiłkach i też ten pomysł u mnie upadł. Za to odciski jak najbardziej tak! Miałam kilka sztuk foremek i robiłam odciski swojej córeczki co miesiąc. Jak teraz porównuję te z pierwszego miesiąca z 3 czy 4 to aż nie mogę uwierzyć jak dzieci szybko rosną. Z resztą te słodkie stópki mam w avatarze. Odciski wraz ze zdjęciami w ramkach podarowaliśmy dziadkom jako prezent na ich święto. A u nas w domu wisi taka układanka z kilku miesięcy,którą odwiedzający nas znajomi wciąż się zachwycają.

2015-05-16 16:18

Widziałam takie jak patrzyłam w Google i jeden był rzeczywiście na ścianie ładnie pomalowany,podobało mi się ale sama bym takiego nie zrobiła nie mam miejsca . Wystarczą mi zdjęcia rzeźby wiedzieć jaki był duży brzuszek:)

2015-05-16 13:01

Ale gdzie ten odlew trzymać potem ? :) Jako pamiątkowa figura w salonie? :) Z tabliczką który tc i w ogóle? :) Czy wynieść do piwnicy i mieć zbieracz kurzu?? Odlew raczek czy nóżek w ramkę i na ścianę, ale brzuch? Brzuch na ścianę może tez powiesić ?:) No nie wiem czasem te pomysły wydają mi się dziwne i całkiem niepotrzebne.- ale każdy ma inny gust i smak estetyczny :)

2015-05-16 12:03

O rrany..gdy przeczytałam początek tego wątku musiałam koniecznie tu zajrzeć, jestem w niemałym szoku..Kto się na coś takiego decyduje, dla mnie brzmi to dość absurdalnie i niedorzecznie, ale pewnie..dla kogoś innego jest to naturalna kolej rzeczy związana z nadejściem na świat jego dziecka. Taka pewnego rodzaju dość nietypowa pamiątka.

2015-05-16 12:01

Odlew brzucha?? Nie podoba mi się ten pomysł :) Odlew stópek czy rączki malucha to co innego :) Ale po co mi mój brzuch ....:)