Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2330 Wątki)

Mleko czy nie za wcześnie ??

Data utworzenia : 2014-06-18 18:08 | Ostatni komentarz 2016-09-12 15:25

Magdalena.Motyka

15994 Odsłony
40 Komentarze

Witam jestem w 15 tygodniu ciąży. Gdy się wczoraj obudziłam miałam 2 wielkie plamy na piersiach! Czy to możliwe aby już w 4 miesiącu mieć mleko w piersiach ? A może coś jest nie tak? Proszę o odpowiedź lub wyjaśnienie co to oznacza.

2016-09-12 15:25

Siara to tak zwane pierwsze mleko. Ja miałam tak poczatkiem 5 miesiaca. Chodz kazda z nas jest inna i inaczej to przechodzi

2016-09-12 14:10

Wyciek spowodowany jest przez hormony , to mleko początkowe. - siara wytwarzana jest dopiero po porodzie (lub najczęściej w. III trymestrze ( najbardziej wartościowy pokarm dla maluszka ). Spokojnie, nie ma sie czym Pani przejmować. To natura i indywidualność każdej kobiety w ciazy. Pozdrawiam

2016-09-12 14:06

Witaj Myślę że to siara tzw wydzielina która zostaje wydalana przed pokarmem jest to normalne nie masz się czym martwić wkładki laktacyjne i ok :)

2016-09-12 11:43

U mnie w 15 tc, u koleżanki wcześniej, a u niektórych w ogóle... natura jest nieprzewidywalna :D

2016-09-11 21:33

Ja mialam juz w 5 miesiacu. U kazdej mamy pojawia się inaczej to raczej sprawa indywidualna, nie ma na to reguly;)

2016-09-06 22:24

Hej, ja mam wycieki od 18 tyg. Lekarz mówi że to normalne (przyszła mama bliźniaków, burza hormonów )i nie mam się czym przejmować. Najczesciej mi ciekną w nocy ( gdy leże na bokach i je lekko gniotę) i jak sie schylam. Mam tylko nadzieję, że to źle nie wpłynie na moją laktację po porodzie :) A Didisia powiem Ci od kiedy mam wycieki, właśnie też czuję, że moje piersi stoją w miejscu.

2016-09-05 16:00

Zarówno wycieki jak i ich brak są w normie. Laktacja rusza na dobre i tak po porodzie, a jeśli piersi przygotowują sié do niej już w ciąży, to dobrze, tylko się cieszyć :)

2015-02-25 10:51

Ja będąc w ciąży zastanawiałam się czy w ogóle będę miała mlek, a to za sprawą małych piersi takie domysły..:) Gdy urodziłam w 30tc moja psychika nie była w stanie jeszcze tego pojąć i udźwignąć, lecz moje piersi od razu stały się inne w dotyku, większe, pełniejsze..co utrudniało mi leżenie na jakimkolwiek boku, choć powiem szczerze, że był to najpiękniejszy ból dający świadomość, że dam mojej kruszynie to co najlepsze.