Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2330 Wątki)

Pulsowanie i kłucie w pochwie

Data utworzenia : 2014-06-02 10:23 | Ostatni komentarz 2016-09-18 21:24

Wiolus_1991

126585 Odsłony
46 Komentarze

Jestem w 32 tygodniu ciąży. Mam sporadyczne pulsowanie i kłucie w pochwie. Lekarz mówi, że z małą wszystko wporządku. Czy też miałyście takie dolegliwości?

2014-06-29 19:23

W ostatnim trymestrze również odczuwałam takie kłucie, szczególnie jak zbyt długo stałam albo chodziłam. Mój gin również mówił, że to nic groznego, wiec w zupelnosci zgadzam się z dziewczynami. Wioluś, odpoczywaj troszkę więcej:-)

2014-06-29 17:25

Wiolus_1991 ja pamiętam że u mnie przez chwilke cos takiego się pojawiło nawet poszłam specjalnie na dodatkową wizytę do mojego lekarza prowadzącego po czym ten mnie uspokoił i powiedziała żę tak właśnie czasem się zdarza i nie należy się tym za bardzo martwić .

2014-06-02 21:52

Dziękuje bardzo za Wasze odpowiedzi, trochę się już denerwowałam, że coś jest nie tak. Lekarz też mówił, że jest wszystko wporządku, a nospy mi nie kazał brać tak jak przy bakteriach w moczu też nic, a tu jak czytałam inne posty to lekarze zalecali jakies leki dziewczynom. Wysyła mnie tylko co raz na posiew moczu :)

2014-06-02 15:13

Witaj :) Skoro lekarz powiedział ,że z Maleństwem ok to myślę ,że tak jest i nie masz czym się martwić :) U mnie również długi czas przed porodem występowały bóle i właśnie takie kłucie. Również bardzo dokuczał mi ciągnący ból w pachwinach. Organizm powoli szykuje się do porodu. U mnie też już w 32 tygodniu. Urodziłam po terminie. Z pewnością jesteś pod stałą opieką lekarza ,więc jakby się coś nasilało to po prostu wszystko kontrolować z lekarzem :) Pozdrawiam.

2014-06-02 13:12

Ja też myślę,że to przygotowanie do porodu! u każdej kobiety występuje to w innym momencie. To tak,jak z wyciekiem siary z piersi. Tak więc myślę,ze skoro lekarz powiedział,ze jest wszystko dobrze,to na pewno tak jest :) a nie kazał Ci w razie czego brać nospy?

2014-06-02 11:07

Ja jutro zaczynam 38 tydzień i od tygodnia czuję takie kłucie. Ostatnio było tak silne że nawet nie mogłam normalnie chodzić- musiałam stawać na chwilę i czekać aż ból minie. Pulsowanie miałam na wcześniejszym etapie ciąży. Kiedyś czytałam, że kłucie w pochwie można oznaczać problem z szyjką macicy- np. jej skracanie, rozwieranie. Dlatego najlepiej zawsze, gdy coś nas niepokoi zapytać lekarza i niech on zbada. U mnie podejrzewam, że jest to już przygotowywanie do porodu :-)