Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2325 Wątki)

Asymetria miednicy a poród

Data utworzenia : 2014-05-30 10:42 | Ostatni komentarz 2014-05-30 18:41

Patrycja-1989

9138 Odsłony
5 Komentarze

Dziewczyny trapi mnie jedna sprawa, czy asymetria miednicy ma jakikolwiek wpływ na przebieg porodu? Może któraś z was doświadczyła tego albo spotkała się z czymś takim?

2014-05-30 18:41

Kinga bardzo Ci dziekuje za pomoc. Tak mam problemy z chodzeniem, bardzo boli mnie kręgosłup. A badanie kregoslupa mialam juz robione dosc dawno i nie pamietam czy lekarka wykonywala mi pomiar miednicy. Teraz kiedy jestem w ciazy zainteresowała i zaniepokoila mnie ta diagnoza.

2014-05-30 15:42

Sc to skolioza - czyli skrzywienie kręgosłupa Th l - czyli kręgu piersiowego lewostronna Sin - lewostronne Tyle mogę ci podpowiedzieć mniej więcej jako położna ;) Być może z powodu skrzywienia kręgosłupa nastąpiło skrzywienie kości miednicy. Czy masz problemy z chodzeniem? Czy lekarka badała ci kręgosłup i wykonywała pomiar miednicy? Z jakiegoś powodu postawiła taką diagnozę. Mam nadzieję że troszkę Ci pomogłam. Niestety asymetria miednicy może być problemem podczas wstawiania się główki i jej przechodzeniem przez kanał rodny. Często jest to wskazanie do cięcia cesarskiego.

2014-05-30 14:20

Hmm... w karcie pani doktor zapisała to w taki sposób:" Sc thl sin I* z asymetrią miednicy". Nie mam pojęcia co to oznacza. Szukałam w internecie ale nic nie znalazłam.

2014-05-30 12:43

o ile mi wiadomo to przy porodzie zwracają tylko uwagę na szerokość miednicy ... czy nie jest za waska , Kinga ma racje musisz podac więcej szczegółów

2014-05-30 11:44

Patrycja a jaki rodzaj asymetrii miednicy Cię interesuje? Może być miednica ogólnie ścieśniona, zwężona, skrzywiona itd. Podaj szczegóły proszę.