Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2322 Wątki)

Nawrót mdłości

Data utworzenia : 2014-04-05 07:01 | Ostatni komentarz 2015-02-28 00:04

pola92

55488 Odsłony
23 Komentarze

Dziewczyny mam takie pytanie czy to normalne, że w 7 miesiącu ciąży powróciły poranne mdłości? Dodam, że mdłości miałam na początku ciąży, od 4 miesiąca czulam się świetnie aż tu nagle wszystko wróciło najczęściej wymiotuje żółcią, ślina. Nie wiem czy to normalne czy tez nie i zaczynam się troszkę niepokoić.

2014-04-05 19:27

Ja co prawda, aż tak daleko w ciąży nie zaszłam, jestem w drugim trymestrze, ale własnie teraz mdlości powróciły i to ze zdwojoną siłą.. nawet naczyń nie umiem umyć czy śmieci wynieść, bo mnie mdli...

2014-04-05 14:23

mdłości mogą niestety występować przez całą ciążę ;( dużo mam które ma chorobę lokomocyjną ma także mdłości w ciąży ole są na nie sposoby ;) jedz mało, ale często, najlepiej mieć regularne posiłki co 2 - 3 godziny pij dużo wody niegazowanej w ciągu dnia rano pij wodę z imbirem powoli rano wstawaj z łóżka, a najlepiej będzie jak w łóżku zjesz śniadanie

2014-04-05 11:11

Tak jak napisały wcześniej dziewczyny dziecko może powodować ucisk i stąd te mdłości. Powinno to przejść jak dziecko się inaczej ułoży.Tak może być ponieważ nudności mają różne przyczyny w różnych okresach ciąży, Podobno dobrze robi napar z majeranku: 1 łyżeczkę zalać wrzątkiem.

2014-04-05 11:06

Normalne, mdłości możesz mieć nawet całą ciążę, możesz też nie mieć ich w ogóle. Możliwe, że dziecko ci ciśnie na żołądek i stąd mdłości. Ja nie miałam w ostatnim trymestrze, ale mama mojego chrześniaka to wymiotowała więcej niż na początku.

2014-04-05 10:55

Pola ja miałam mdłości i wymioty do 5 miesiąca i niestety powrót obu po 7 miesiącu, tak jak pisze Monika, tak się dzieje często w 3 trymestrze. Co więcej powiem Ci koleżanka zaczęła wymiotować jak kot wręcz kilka dni przed porodem, zmiany hormonalne wywołały taką reakcję. Pomoże Ci to co w pierwszym trymestrze (przynajmniej powinno) Czasem bywa tak, że mdłości są silniejsze w 3 trymestrze niż na początku i niestety musimy to jakoś przetrwać. Ja Ci powiem, że ja sama w 8 miesiącu myślałam, ze mnie znów jelitówka dopadła bo zaczęłam od nowa wymiotować, ale trwało to tylko kilkanaście dni i na szczęście do końca ciąży miałam już spokój.

2014-04-05 10:45

okej dziękuję :)

2014-04-05 10:37

Tak sie zdarza ..najczesciej mdlosci powracaja w 3 trymestrze i nie należy sie ich bac . Ale ja zawsze powtarzam ...jeśli coś Cię martwi , nie daje spokoju to warto przejsc sie do lekarza prowadzacego albo poloznej ...jesli jestes w gorszej formie , albo masz daleko do osrodka w ktorym przyjmuje to zadzwon :) Ja jesli mialam jakies ( ale czemu ? , czy to normalne?) łapałam za tel i dzwoniłam ..zawsze dostałam odp na talerzu i spałam spokojnie :)