Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2321 Wątki)

dlaczego tak sie dzieje??

Data utworzenia : 2014-03-13 00:23 | Ostatni komentarz 2014-07-01 16:04

Konto usunięte

7561 Odsłony
31 Komentarze

Moja szwagierka jest w 2 miesiacu ciazy. za pierwszym razem stwierdzono ciaze ze ciaza jest itp zalozono karte ciazy . co sie okazalo byla dzisiaj na drugim usg i pecherzyk plodowy jest a diecka nie ma. wiec pojechala do kolejnego ginekologa drugi ginekolok stweirdzil to samo jest ciaza ale bez dziscka ;/ jak to sie dzieje ??? ze najpierw byla ciaza i byl zarodek a teraz jest ciaza i zarodka nie ma?? czy moze byc po prostu nie zauwazalny?? ale obydwoje ginekologow robilo usg dopochwowe itp i wyszlo tak samo.

2014-03-14 20:46

ja pierwszy raz się z tym spotykam czytając komentarze tu ,nawet bym nie pomyślała , jejku napewno był żal smutek rozczarowanie :(

2014-03-14 18:45

Ja leżałam w szpitalu z dziewczyna która była w takiej samej sytuacji i ją łyżeczkowali.

2014-03-14 18:21

Tak jak piszą dziewczyny - dzieje się tak, gdy jest puste jajo płodowe - w środku Kochana nigdy nie było zarodka a pęcherzyk zagnieździł się bez niego.

2014-03-13 09:36

U mnie poziom beta – hCG po poronieniu aż 2 razy był bardzo wysoki ale wtedy nikt nie mógł na pewno stwierdzić czy byłam w ciaży. Więc i ja nie mam tej pewności . Dopiero w 2 lata po poronieniu udało mi się zajść w ciąże i dziś mam Jasiulka który ma 7.5 miesiąca.

2014-03-13 09:33

Tak jak pisze mraczek, wiele kobiet traci ciąże nie wiedząc o tym, że w ogóle w niej było.

2014-03-13 09:28

Czasem tak się zdarza że jajo okazuje się być puste, nie zawsze może być to wychwycone na pierwszym Usg, tym bardziej jak usg jest robione za wcześnie. Polecam Ci artykuł http://parenting.pl/portal/puste-jajo-plodowe

2014-03-13 09:19

daryska sytuacja, którą opisujesz to najprawdopodobniej puste jajo płodowe. Jest to ciąża, w której pęcherzyk płodowy jest zagnieżdżony w jamie macicy ale nie ma w nim zarodka. Taką ciąża kończy się zazwyczaj poronieniem samoistnym, jeśli nie konieczne jest wtedy wyłyżeczkowanie jamy macicy. Niech twoja szwagierka uda się do ginekologa po skierowanie do szpitala. Tam ją jeszcze raz zbadają i wtedy dowie się jaka będzie diagnoza i dalsze postępowanie.