Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2325 Wątki)

Jak zadbać o włosy po ciąży ?

Data utworzenia : 2013-01-24 14:15 | Ostatni komentarz 2023-12-11 10:41

Marzena.Ganfler

6542 Odsłony
52 Komentarze

1. Odpowiednia dieta bogata w witaminy - jedz jak najwięcej warzyw i owoców, - jedź dużo mięsa i ryb - jedź kasza jaglana lub gryczana, ryż niełuskany, - jedź pieczywo i makarony z pełnego ziarna. Dzięki temu wzmocnisz swoje włosy (cebulki). Potrzebujesz dużo cynku, żelaza i miedzi. Z witamin najważniejsza dla kondycji włosów jest: B1. 2. Odpowiednia pielęgnacja: - używaj szamponów i odżywek, balsamów, maseczek, ampułek wzmacniających i wygładzających, - podczas mycia włosów wykonaj 2-3 minutowy masaż głowy, - susz włosy w sposób naturalny - jeśli masz taką możliwość - lub suszarką, ale chłodnym powietrzem (gorące przesusza i dodatkowo osłabia włosy), - nie poddawaj włosów zabiegom takim jak: prostowanie, kręcenie gorącą lokówką.

2018-09-12 22:03

E . Okuszko a jesz orzechy?? Najlepiej kilka dziennie . Owsiankę jedz często ;) Podobno awokado warto jeść podczas karmienia piersią . To bomba witaminowa; ) Tez mi wypadają i ostatnio trochę czytałam o tym . Nie myj włosów przed spaniem bo bardzo łatwo wtedy je uszkodzić , nie miałam o tym pojęcia i często tak mylam :/ teraz najczęściej rano myje :) Jaka masz długość włosów ?

2018-09-12 12:30

Corcia jutro kończy 2 latka, nadal na cycku... Zazywam wit. używam dobrych szamponow i odżywek, włosy zaczeły wypadac ok. 5 miesiąca po porodzie.... Najpierw delikatnie, na dzień dzisiejszy mam 1/3 tego co było.... Zaczynam się bać, że łysa zostanę.... Fakt cos tam odrasta, bo grzywki nie miałam, a obecnie jest do nosa.... Jakieś pomysły?

2017-12-14 19:04

Niestety włosy po ciąży wypadają. sytuacja wróci do normy, gdy tylko poziom estrogenów w Twoim organizmie zostanie wyrównany. U kobiet, które nie karmią piersią, może to potrwać od 6 do 9 miesięcy. U karmiących nieco dłużej. Najlepsze dla włosów będą naturalne maski. Odżywiaj się dobrze, staraj się wysypiać, poproś partnera o większe zaangażowanie w pielęgnację dziecka.

2017-10-25 11:11

Mi też wypadały ale jednak nie dałabym sobie przedłużać włosów.

2016-08-25 23:05

Po porodzie największa walka była z wypadaniem włosów i słabych paznokci. Gdy włosy nagle zaczęły wychodzić garściami pomógł mi szampon z odżywką Radical Med oraz witaminy i skrzypowita

2016-08-25 11:08

Mnie całe szczęście chyba to ominęło bo już 8 miesięcy po porodzie jestem a włosy nie wypadają jakoś nadmiernie...ale nigdy nie prostuję włosów i w miarę staram sie ich nie obciążać. Mam kręcone włosy i prostowanie nie przynosiło rezultatów bo po chwili robiły się znowu kręcone abym tylko na podwórko wyszła...

2016-08-25 09:57

Kasiu, niestety możliwe że wszystko przed Tobą. Włosy zaczęły mi lecieć około 5 miesiąca po porodzie.

2016-08-20 21:50

No to u mnie jak do tej pory nie zauważyłam żeby włosy wypadały mi bardziej niż w ciąży. Albo wszystko przede mną albo moje włosy to nieszczęsne wypadanie ominęło. A wcale o nie specjalnie nie dbam myję, nakładam odżywką i prostuje dosyć często.