Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2329 Wątki)

Macica dwurożna a ciąża !

Data utworzenia : 2014-02-06 15:21 | Ostatni komentarz 2016-08-07 23:38

Konto usunięte

20324 Odsłony
13 Komentarze

Witam ! Jestem posiadaczką macicy dwurożnej i obecnie jestem w drugiej ciąży . Moja pierwsza ciąża przebiegała bez żadnych komplikacji , lecz z powodu ułożenia miednicowego przyszła na świat przez CC w 40 tygodniu ciąży , dostała 10 pkt Apgar . Ważyła 2850 g - lekarz powiedział że taka waga jest spowodowana moją wadą macicy . Obecnie jestem w 8 tygodniu ciąży i wszystko przebiega prawidłowo . A jak z wami jest tu jakaś ciężarna posiadaczka macicy dwurożnej ?

2014-05-29 22:31

Witam! miała pacjentkę z macicą dwurożną która przeszła plastykę, a wcześniej miała dwa poronienia a po plastyce urodziła zdrową i dorodną dziewusię! Więc poradź jej aby poszła do ginekologa który pracuje najlepiej będzie w klinice niepłodności czy też rozrodczości! powodzenia!

2014-05-05 11:26

Cześć Dziewczyny :) Pozdrawiam Simona 1995 i cieszę się że u Ciebie wszystko idzie dobrze :) Mam pytanie dotyczące macicy dwurożnej. Oczywiście naczytałam się w Internecie co to jest macica dwurożna byłam na wielu forach z tym związanych wiec samą teorie znam. Natomiast moja przyjaciółka ma taką macicę i już 2 krotnie poroniła. Jej lekarz nie zleca dodatkowych badań co jest dla mnie dziwne. Wyczytałam że niejednokrotnie osoby z taką macicą powinny przejść jej plastykę by uniknąć takich przykrych sytuacji i donosić szczęśliwie ciąże. Mam prośbę o podzielenie się waszymi doświadczeniami z tym związanymi. Byłabym wdzięczna za namiar do lekarza na terenie Warszawy o którym wiecie że takie ciąże prowadził czy Wasze czy też waszych znajomych.

2014-04-17 14:30

Macica dwurożna różni się od macicy prawidłowej anatomią. Kobieta nie ma żadnych innych dolegliwości. Jedynie anatomia macicy jest nieco inna (macica dzieli się na 2 części, mniej więcej po środku biegnie ściana przedzielająca). Wszystko funkcjonuje tak jak u każdej kobiety. Jedynie podczas starania się o dziecko mogą wyniknąć problemy. Ale nie jest to problem aby zajść w ciążę i donosić dziecko.

2014-04-17 12:45

a czym się to objawia?....

2014-04-02 21:07

W skrócie wszystko na temat macicy dwudrożnej podaje link http://parenting.pl/portal/macica-dwurozna