Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2321 Wątki)

Kiedy urodzisz ? :)

Data utworzenia : 2014-01-31 10:56 | Ostatni komentarz 2014-05-18 22:29

Lusi636

3498 Odsłony
9 Komentarze

Pytanie skierowane do mam z ciążą przenoszoną. Moje maleństwo póki co nie spieszy się na świat, ciąża przenoszona 6 dni ... Od terminu ciągle kierowane są do mnie telefony, smsy, wiadomości typu: urodziłaś już ?, zostałaś mamą? jesteś na porodówce? itp. Szczerze przyznam, że choć jestem osobą spokojną doprowadza mnie to do jasnej gorączki ... Mój lekarz doradził, by powiedzieć, że jak urodzę to dam znać, ale nie każdy to rozumie i albo pytania się powtarzają nadal, albo jest obraza majestatu... Mam dość, u Was też tak było ? :)

2014-05-18 22:29

Mnie pierwszy poród wywoływali 10 dni po terminie. Ale już miesiàc wcześniej wszyscy zamęczali mnie pytaniami kiedy rodzę, niektórzy nawet mieli pretensje że powinnam rodzić bo im ten termin pasuje. A mnie było tak przykro i wogóle nikt się nie przejmował mną że tak bardzo się męczę w tych upałach. Pod koniec ni wychodziłam już nawet z domu bo wolałam się nie denerwować dociekliwością innych

2014-01-31 21:19

Jak tylko trafiłam do szpitala, a było to nieco ponad tydzień przed porodem, zostałam zasypywana wiadomościami czy już urodziłam, nie tylko sms-ami, czy telefonami ale również partnera ciągle o to pytali. Prawdę mówiąc, czasem z nudów odpisywałam ciekawskim, ale głównie rozwiązywałam krzyżówki :P Ciągle się działo coś w szpitalu, ktoś mnie odwiedzał, czy podłączali mi ktg, więc nie nudziłam się specjalnie ;)

2014-01-31 16:38

Oj u mnie tez telefony zaczęły się juz kilka dni przed terminem i na początku wydaje się to mile, ale do czasu kiedy pytanie czy to juz słyszymy po raz enty. Ja albo nie odbieralam telefonu, albo prosiłam męża, aby poinformował dana osobę, ze jeżeli bedzie juz, to się wtedy odezwiemy. Cale szczęście urodziłam w wyznaczonym terminie i długo się z tym nie meczylam, chociaż telefonów było mniej kiedy mój maz odbierał telefon. Można też wyłączyć telefon na ten czas i używać do kontaktów z partnerem innego numeru... :-D

2014-01-31 16:06

u mnie zaczęły się smsy i telefony w dniu wyznaczonego porodu czy urodziła ? a ja spokojnie informowałam wszystkich że jak urodzę to wszystkich poinformuję

2014-01-31 14:34

Hehe ja juz w 8 mcu slyszalam ciagle "kiedy rodzisz?" :) ale to bylo od takich osob co nie wiedzieli o ciazy :) moje dwie przyjaciolki na porodowke przylecieli, potrzymac mnie za reke chyba :p

2014-01-31 14:27

Ja też już miesiąc przed porodem słyszałam od sąsiadek "to ty się jeszcze kulasz?", "ja myślałam, że już urodziłaś". Więc powiedziałam tylko, że jak urodzę to na pewno zauważą, bo brzuch zamienię na wózek. Ale jakoś specjalnie nie miałam telefonów, może dlatego, że nie chwaliłam się ciążą. Bardzo dużo osób było zaskoczonych jak zobaczyli zdjęcie Rozalki na fb mojego męża :)

2014-01-31 13:16

Moja ciąża była przenoszona tylko 2 dni ,a mimo to 2 tygodnie wcześniej już wszyscy pisali i wydzwaniali czy już urodziłam ,czy się coś dzieje :) Też to było z czasem męczące. Z czasem jak ktokolwiek dzwonił to pierwsze co mówiłam to "Cześć. Nie jeszcze nie urodziłam" :) Wtedy dałam kontynuować rozmówcy ;D

2014-01-31 11:18

Ja mam 4 tygodnie do porodu ale mam naprawdę duży brzuch. Codziennie gdy ide zaprowadzić synka do przedszkola albo do sklepu słyszę od obcych mi kobiet, sąsiadek : "Pani to już chyba na końcówce?", "Pani jeszcze nie urodziła?", "Pani jeszcze zapakowana a długo to jeszcze?"....... strasznie mnie to denerwuje