Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2330 Wątki)

Powtarzający się z róznym natężeniem ból pachwin, przeszywające kłucia i skurcze w pochwie, rwący ból podbrzusza

Data utworzenia : 2014-01-28 15:04 | Ostatni komentarz 2023-06-28 17:21

tasia88

91660 Odsłony
39 Komentarze

Dokuczaja mi od kilkunastu dni takie dolegliwości jak rwący ból pachwin, rwanie i kłócie biegnące jakby wzdłuż pochwy a do tego jeszcze ból podbrzusza. Domyślam się że te bóle to przygotowywanie się macicy do porodu. Ale czy to powód do działania - tzn. znak że poród tuż tuż? Mam się tym nie przejmować czy raczej dzwonić do ginekolog-położnej prowadzącej moją ciążę i ją poinformować o stanie aktualnym? Mam się martwić o Didziusia, nic mu nie będzie? Ruchy mojej Małej, ich liczba np. w ciągu godziny, są w normie - tzn. ani się nie zwiększają ani nie zmniejszają.

2023-06-28 17:21

Ja w drugiej ciąży to miałam mega super samopoczucie jakos tak mniej stresu niż w pierwszej 

2023-06-28 14:50

oj to prawda;) ja w drugiej ciąży to w sumie ciągle obawa i niepewnosć;/

Konto usunięte

2023-06-28 14:20

zazdroszczę tego dobrego samopoczucia ;)

2023-06-26 14:38

Ja myślę że u jednej dolegliwości brzucha mogą być normalne a u drugiej nie. Ja no całą ciążę czułam się świetnie. Naprawdę nic mi nie było. Nic nie kłuło czy rwało. Stan błogosławiony. Także myślę że jakby coś mi było to bym pewnie panikowała pewnie i szybko do lekarza biegła

2023-06-26 13:09

przyznam i ja miałam różne dolegliwości z brzuchem z plamieniami i to w zasadzie przez długi okres czasu;( przez co co chwila lądowąłam w gabinecie;( mimo ze lekarz uspokajał to koncówka ciązy była coraz gorsza w dolegliwosci;( ale sie ciesze ze wszytsko sie skończyło dobrze;)

2023-06-26 09:10

Ja przez całą ciążę odczuwałam jakieś dolegliwości brzucha i lekarz uspokajał mnie mówiąc,  że to normalne 

2023-06-26 00:53

Mnie cieśń nadgarstka dopadła w okolicach 28 tc. Obecnie w 36 tc jest tak dokuczliwa, że już nie tylko w nocy, ale cały dzień czuję ból dłoni, są całe opuchnięte i nie mam pełnego czucia w palcach - zwykłe zapięcie guzika czy założenie kolczyków stanowi mega wyzwanie. Do tego w nocy zespół niespokojnych nóg - czuje takie drgawki jakby. Często mnie te bóle i drętwienia budzą co godzinę. Także dla mnie ciąża to zdecydowanie nie jest piękny błogosławiony czas tylko co rusz jakieś dolegliwości albo ból.

2023-06-22 16:49

Xyz w pierwszej ciąży miałam rwę na początku i bardzo mi pomagały spacery. A teraz mam rwę , już 23 tydzień , a ból się nasila. Śpię codziennie z poduszka między nogami i wykonuje ćwiczenia od fizjoterapeuty, nic nie pomaga :( nie moge w nocy się ruszyc, ledwo wychodzę na łóżko, a jak już wejdę to muszę do rana być w jednej pozycji.. Już nie wiem co mam robić :/   
pachwina mnie ciągnie od początku, teraz przy przepuklinie jeszcze bardziej, ale lekarz twierdzi, ze to normalne , bo się macica rozciąga..