Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2322 Wątki)

Pamiętnik ciąży

Data utworzenia : 2013-01-17 22:30 | Ostatni komentarz 2015-02-09 12:28

Proud Mommy

11791 Odsłony
66 Komentarze

Ciąża to wspaniały okres pełen różnych wydarzeń. Aby utrwalić wszystkie te chwile można prowadzić pamiętnik ciąży lub skorzystać z gotowych szablonów w książkach dostępnych w każdej księgarni. A czy Wy notowałyście/notujecie najważniejsze wydarzenia z okresu ciąży?

2015-02-09 12:28

ja nie notowalam niestety roznego typu wydarzen w tracie ciazy, jakos nie mialam na to glowy, niemalze cala ciaze pracowalam popoludniami zajmowanie sie domem i w miedzy czasie szykowanie wyprawki..pewnie gdybym miala wiecej czasu "wolnego" to bym na cos takiego wpadla...ale teraz gdy maly jest juz z nami i jestem na macierzynskim i mam wiecej czasu to notuje najwazniejsze wydarzenia np. kiedy pierwszy zabek, kiedy drugi, kiedy zaczal raczowac, itp.:))

2015-02-07 21:29

Trochę ubolewam and faktem, że nie skserowałam sobie karty ciąży..nawet na to nie wpadłam, mogłam poprosić w sekretariacie i taką możliwość. Niestety pewne informacje dotyczące badań czy chociażby wagi ulatują gdzieś z pamięci.

2015-02-04 09:27

Nie prowadziłam takiego pamiętnika i troche żałuję ale skserowałam sobie kartę ciąży na pamiątkę,i wszystko wiem kiedy było robione usg,badania itd.Ale mam zdjęcia z usg i płytkę z 4d fajna pamiątka :) Teraz jak się synek urodził to założyłam taki pamiętnik i wszystko sobie zapisuje,postępy synka no i oczywiście robie mu dużo zdjęć żeby później miał fajna pamiątkę :)))

2014-11-03 20:46

gasiapasek ja na Twoim miejscu to bym te wspomnienia przepisała da jakiegoś fajnego zeszytu. Ja jednak to bym się bała, ze zapisując wszystko w Wordzie mogę to kiedyś utracić, a szkoda takich wspomnień. Taki pamiętnik z zapiskami to fajna sprawa. Czytając to samo z komputera nie ma już tego uroku.

2014-11-03 19:18

ja założyłam zwykły folder w wordzie i piszę w wolnej chwili swoje notatki :) dopiero jest 17 tydzień,a już fajnie wraca się do notatek z początku :) z pewnością będzie to piękna pamiątka :)

2014-11-03 16:08

ja niestety nie notowałam nic.. a tutaj już mam ostatni miesiąc:) no ale zamierzam prowadzic pamietnik maluszka od porodu:)

2014-11-03 14:21

My zdjęcia mamy również,przy każdym jest coś napisane :) Patrząc na zdjęcia z różnych okresów małej widać różnicę ogromną :)

2014-11-03 09:51

A ja na te zdjęcia, które udało mi się zgromadzić postanowiłam zrobić album metodą scrapbookingu, ale jeszcze się za to nie zabrałam. Musze tylko kupic gotową bazę do albumu, komplet papieru i będę tworzyła. Resztę ozdobie guzikami, koronkami. Mam nadzieję, ze wyjdzie super.