Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2330 Wątki)

Homeopatia - wierzycie w jej działanie w czasie ciąży i porodu?

Data utworzenia : 2013-08-23 17:12 | Ostatni komentarz 2016-09-05 16:05

położna kinga

2981 Odsłony
3 Komentarze

Można znaleźć w mediach informacje o zbawiennym działaniu ziół, również w czasie ciąży. Pomagają one poradzić sobie w typowych dolegliwościach ciążowych takich jak wymioty, infekcje dróg moczowych jak również pozwalają przygotować swój organizm do porodu i połogu. Leki homeopatyczne mogą też ułatwić poród minimalizując ból porodowy. Pamiętać trzeba, aby leki dobrać wyłącznie zgodnie z zaleceniami lekarza homeopaty. Jakie jest Wasze zdanie na ten temat? Osobiście nie miałam przyjemności opiekować się na sali porodowej rodzącą, która stosowałaby leki homeopatyczne...

2016-09-05 16:05

Osobiście nie korzystałam ale moja położna ma z tym wiele doświadczeń i Mamy bardzo sobie chwalą homeopatię :)

2014-01-27 19:04

Ja natomiast wierze w homeopatię i sama czasami stosowałam, jeżeli chodzi zaś o sam poród to niestety tu się nie mogę wypowiedzieć ponieważ rodziłam przez cięcie cesarskie. Natomiast niejednokrotnie leczyłam tez nimi starszego syna jak wydawało się że już nic mu nie pomoże i działały. My z Sochaczewa jeździłyśmy z teściowa aż do poznania do homeopaty ale opłacało się.

2013-08-23 22:26

nie jestem pewna czy wierze w cudowne skutki leczenia homeopatią... w ciąży oczywiście stosowałam oscillococcinum czy syrop prenalen, wszedzie byla mowa, ze to homeopatyczne srodki bezpieczne dla kobiet w ciazy w czasie przeziebienia... czy mi cos to dalo? oscillococcinum na pewno, bo jak tylko widzialam lekkie oznaki choroby zaczelam brac i mnie nie rozlozylo, syropek jak to syropek, jedynie gardlo nie drapalo a na wyleczenie to nie wiem czy mialo wplyw... Jeśli zaś chodzi o poród to już na pewno nie jestem z tych wierzących, że by zminimalizowało ból czy coś w tym stylu :)