Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2329 Wątki)

Wanienka -niezbędnik w wyprawce

Data utworzenia : 2018-06-02 13:46 | Ostatni komentarz 2023-07-03 11:55

majupa

2289 Odsłony
117 Komentarze

Przeglądając asortyment sklepów dla dzieci można znaleźć zwykłe wanienki za kilkadziesiąt złotych i takie za kilkaset. Czym kierujecie się wybierając wanienkę? Czy warto wydać więcej na droższą wanienkę czy to zbędny wydatek? Jak myjecie maluszka w małym mieszkaniu? Przenosicie wanienkę do salonu np. na stół czy myjecie wkładając wanienkę do dużej wanny? A może warto dokupić stelaż? Jeśli tak to jaki? Podzielcie się swoim doświadczeniem.

2018-06-02 17:00

Ja ma najzwyklejszą wanienkę za 20 czy 30zł już nie pametam bo jest z nami od kilku lat i jeszcze posłuży :) widziałam te nowoczesne, nie powiem fajne, ale ja już po prostu mam wprawe w takiej zwykłej, wiec nie będe kupowała nowej :)

2018-06-02 15:46

My również mamy wanienka za 30 zl jakoś wcześniej na stole uzywalismy ale około 4 msc później młody tak chlapal że w wannie kapalam

2018-06-02 15:34

My też kupiliśmy jakaś wanienkę ok 30zl, mamy mała łazience zobaczymy jak to będzie z funkcjonalnością, jak mała stabilnie usiądzie to też będziemy ją kąpać w głębokim brodziku ;)

2018-06-02 13:57

Ja kupiłam składaną kindersafe. Kosztuje koło 120zł. Do mojego mieszkania 50m2 jest rewelacyjna. Po użyciu wycieram do sucha, składam na płasko i wkładam do szafy. Kąpiemy w łazience. Kładę ją z jednej strony na umywalce a z drugiej na szafce będącej przedłużeniem umywalki :) Łatwo nie jest, ale kuchnię mam otwartą i młodemu zimno. A w łazieneczce mogę nagrzać porządnie. Jak młody będzie sam siedział stabilnie to przerzucę się na głęboki brodzik od prysznica. Więcej miejsca do chlapania będzie ;)

2018-06-02 13:51

Wanienki używałam 5 miesięcy, potem synek miał za mało miejsca, a lubi pochlapać wodą i cały pokój pływał. Kąpiemy w sypialni, bo w łazience mamy skosy-poddasze i jest ciasno i nisko. Wanienkę kładziemy na stole. My mamy zwykłą wanienkę za 35 zł. Teraz maluszek chlapie się już w brodziku.