Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2330 Wątki)

skręcone włosy po ciąży!

Data utworzenia : 2013-07-05 13:24 | Ostatni komentarz 2016-09-07 14:28

amnka

6887 Odsłony
14 Komentarze

Witam! przed ciążą miałam lekko falowane włosy,a po ciąży to się skręciły! czy któraś z was miała coś takiego? a może któraś umie to wyjaśnić?

2013-07-12 10:35

johny masz racje! życze Ci udanego rozwiązania a o włosy się nie martw musi być dobrze! przyjmuj witaminy a po ciąży jakieś dodatkowe suplementy i odżywiaj się właściwie czyli dobrze!

2013-07-12 09:47

Gdzieś czytałam, ze w ciąży włosy stają się gęstsze, bo nie wypadają, a po ciąży zaraz tracimy je garściami, jeśli tak się u mnie stanie to zostanę łysa ;d chociaż nie powiem na początku brzuchatkowania cały czas robił mi się ogromny kołtun na tyle głowy, nie ważneczy związywałam włosy czy nie, a potem przy czesaniu miałam wrażenie, ze tracę większość włosów, tak było przez jakieś 4/5 miesięcy teraz jestem w 7 mc i jest już lepiej... ale nie najlepiej...

2013-07-07 12:38

Amnka, wiele kobiet po ciazy ma problem z wlosami. Jednym wypadaja, innym mamom zmienia sie kolor czy tekstura wlosa. Wszystkiemu winne sa wahania hormonalne i z tym trzeba sie pogodzic. Falowane wlosy moga sie skrecic, a krecone calkiem wyprostowac. Jednym ten stan mija samoczynnie, inne kobiety musza sie pogodzic, ze taki stan utrzyma sie do kolejnej ciazy lub juz na zawsze. Ciaza zmienia nie tylko wyglad naszego ciala ale i wlosow, skory, czy nawet charakteru:-)

2013-07-06 15:16

ja z cerą nigdy nie miałam problemów i po ciąży też nie! może parę pryszczy ale dziś są jutro ich nie ma! dziwnie te hormony na nas wpływają!

2013-07-05 18:11

U mnie było na odwrót przed ciążą miałam fajne kręcone a po porodzie zrobiło się siano z którym do tej pory nie mogę sobie dać rady.

2013-07-05 17:01

mi wlosy troche bardziej zaczely falowac, ale nie sa krecone :/ fajnie jak ci sie pokrecily, ja musialam sciac bo mam strasznie grube wlosy i mi bylo goraco, zwlaszcza przy tych upalach, za to gorsze jest tez to, ze moja cera sie zmienila, wysuszona strasznie :/ odzywiam ja kremem z iwostinu, gleboko nawilzajacym itd. ale i tak mam z tym problem, sadze, ze bede musiala brac jakies suplementy diety, zeby naprawic to od srodka, ze tak powiem :) ale na razie karmie wiec nic z tego, a jak u ciebie pod tym katem amnka?