Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2330 Wątki)

skręcone włosy po ciąży!

Data utworzenia : 2013-07-05 13:24 | Ostatni komentarz 2016-09-07 14:28

amnka

6886 Odsłony
14 Komentarze

Witam! przed ciążą miałam lekko falowane włosy,a po ciąży to się skręciły! czy któraś z was miała coś takiego? a może któraś umie to wyjaśnić?

2016-09-07 14:28

Moje włosy z prostych zrobiły się kręcone, niestety zrobiły się tez strasznie suche :(

2016-09-06 15:42

Witam. Zapewne takie zmiany wynikają z burzy hormonów. Należy przyjmować (jeżeli nie ma żadnych przeciwwskazań )witaminy, a wszystko z czasem wróci do normy. POZDRAWIAM

2016-09-05 19:37

Hormony hormony jak nic :)))) Ja w czasie ciąży za to miałam super włosy, zwłaszcza pod koniec jakby gęściejsze bardziej błyszczące, nawet odzywki nie musiałam nakładać a dawały się rozczesać. Teraz niestety ubolewam, bo zaczęły wypadać mimo suplementów, ale za to cerę mam lepszą niż przed ciąża i w jej trakcie, tak więc takie bonusy u mnie hehe ;)

2016-09-05 16:06

To hormony, moja Mama tak miała! :D

2014-01-17 20:30

W kwestii włosów nie zauważyłam istotnych zmian, tzn. żeby były gęstsze, a na pewno bym tego nie przeoczyła, bo mam liche włosy ... również mam obawy czy po porodzie nie zostanę łysa, ale to się jeszcze okaże, bo poród przede mną (został tydzień :D). Jedyne co zauważyłam to włosy na nogach baaardzo wolno mi rosną i nie ukrywam, że mogłoby tak już pozostać :D hehe

2014-01-17 11:45

Ja z kolei w ciązy jak po myciu nie wysuszyłam to niezłego baranka miałam na głowie. Zawsze miałam włosy podatne na skręt i falujące ale w ciąży to była sytuacja zastanawiająca. Teraz raczej wszystko wróciło do normy, poza tym że są bardzo osłabione.

2014-01-17 11:41

hehe smieszna sytualcja nie potrafie tego wyjasnic ale ja z kolei miałam na odwrót, zawsze miałam falowane i musialam meczyc sie z prostownicą, to teraz wyglądaja jak wyprasowane :), No ale niestety nie dostrzegam różnicy w tym ,że są one mocniejsze niz przed ciążą ;(

2013-07-12 11:12

Moje włosy poprzez ciąże wzmocniły się a co najlepsze udało mi się powrócić do naturalnego koloru ;) Kiedyś często farbowałam włosy potem chciałam powrócić do naturalnego koloru, ale farba działała jak uzależnienie;) im szybciej się zmywała tym prędzej leciałam po nowy odcień;) kiedy zaszłam w ciaże musiałam leżeć nie w głowie mi wówczas było farbowanie włosów, niedługo po tej wieści poszłam do fryzjera i ściełam włosy, do porodu w zasadzie farby się pozbyłam całkowicie z włosów. PO porodzie moje włosy osłabły, zauwazyłam ostry skręt pojedyńczych włosów, jednak najgorszy okres dla moich włosów przypadł na 3-4 miesiąc po porodzie kiedy musiałam wprowadzić dietę restrykcyjną, wówczas na głowie pojawiły się łysiny a organizm znacznie podupadł, wtedy to własnie postanowiłam wziaść się za siebie i niestety odstawiłam małą od piersi,