Ciąża i poród (2086 Wątki)
Aniball = łatwiejszy poród???
Data utworzenia : 2015-03-25 11:32 | Ostatni komentarz 2023-12-04 20:39

507070 Odsłony
8985 Komentarze
Dziewczyny muszę się Wam pochwalić, że zakupiłam sobie Aniball (po konsultacji z lekarzem i innymi użytkowniczkami tego produktu). Słyszałam bardzo dużo dobrego na temat tego sprzętu - regularne ćwiczenia z nim mają niby zmniejszyć strach, uspokoić psychicznie a co najważniejsze - mają zapobiec rozcięciu krocza i pomóc w ćwiczeniach mięśni odpowiedzialnych za poród. Nie wiem, zobaczymy, przekonamy się :) Mi do ostatecznego terminu zostało 8 tygodni i zamierzam codziennie ćwiczyć. Czy to coś da - dam Wam znać jak już urodzę :P A któraś z Was może tego używała?????
2023-12-04 20:39
MamaJana to z tym ryzem i ja mialam opory;) ale nic sie nie dzieje zawsze ugotowany;) w sumie i dobrze bo kurde by szybciej z gara znikly a tak to ryz musi zawsze dojsc;) hehe troche powstrzymuje mone towarzystwo w domu w podchodach do garnka;)
Co do pekinskiej to chyba ma surowo sie zawija? Jak to robicir bo po sparzeniu to nie jest za miekka ? No i pytanie o liscie nie sa za waskie na takie zawijanie bokow ?
2023-12-04 10:59
anabanana jak pekińską posolisz to ona się zrobi miękka ja ją uwielbiam, a ryz gotuję te 5 minut krócej niż zwykle
2023-12-04 10:35
Ja mam zawsze obawy przed surowym ryżem:D wolę wcześniej ugotować. Tak samo makaron do lazani. Wcześniej gotuje bo boję się, że będzie twardy
Co do zupy krem z cebuli to wyszedł mi krem z marchewki:D w przepisie było, by dodać marchewkę i ona wszystko zdominowala
2023-12-04 10:13
wlasnie ja sie zastanawialam nad pekinska ale nie bylam pewna czy to bedzie smakowac :)
i co mowicie ze ok ?
2023-12-03 12:45
gołabki bez zawijania to również kocham, często go jadłam jak miałam cukrzycę ciążową. Ja mam podobny przepis jak mom3 , ale daję ryż brązowy do tego i to było okej nawet w cukrzycy
2023-12-02 12:06
Krem z cebuli też bym zjadła 🙂 zrobię w tygodniu 😜
2023-12-02 05:21
Z pekinska nie slyszalam ale jadlam z taka kapusta wlasnie pomarszczona nie wiem jak sie ina nazywa ale latwiej sie ponoc ja zawija;)
Ja robilam na zwyklej zawsze;)
Co dk golabkow bez zawijania to nie pamietam przepisu ale bylo to cos na bazie jak by klopsow i kapusty pokrojonej drobno na koneic po zagotowaniu lrzecier pomidorowy i gotowe;)
Co do ryzu ... nigdy go nie gotuje;).jak ti powiedziala starsza doswiadvzona w gotowaniu znajoma z pracy;) przeviez on sie i tak ugotuje w srodku;) i tak robie na surowym ,) i zawsze dogotowany;)
2023-12-01 20:46
Krem z cebuli uwielbiam z grzankami ah z wami dziewczyny musze na dniach zrobic bo tez dawno nie było napewno będzie to bardzo zdrowa sprawa teraz przy przeziebieniu