Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pielęgnacja (278 Wątki)

Pieluszki jedno czy wielorazowe ?

Data utworzenia : 2013-01-17 11:51 | Ostatni komentarz 2024-07-03 12:28

Guasia

74749 Odsłony
949 Komentarze

Dziewczyny jakich pieluszek używacie dla swoich maluchów ? Wolicie pieluszki jednorazowe czy tak modne ostatnio wielorazowe ? Jakie macie doświadczenia zwiazane z pieluszkami ?

2014-06-02 12:33

Jak najbardziej jednorazowe, tetrowe uzywam od czasu do czasu poniewaz maly ma odciski od pampersow na nozkach i tak pol godzinki sobie lezy w tetrowych pieluszkach zeby odpoczela jego pupka.

2014-06-02 11:26

to jest wydatek jednorazowy i dziecko z takimi pieluchami szybciej uczy się korzystać z nocniczka czy toalety. Dla mnie najważniejsze jest zdrowie dziecka. Skład pampersowy to jakiś koszmar...sama nie chciałabym mieć na tyłku takiej chemii i się w tym kisić..takie jest moje zdanie. Najnowsze badania mówią o bezpłodności u chłopców którzy używali pampersów. Każdy rodzic ma prawo decydować o swoim dziecku i tak powinno być. Proszę sobie wpisać w wyszukiwarkę"skład pampersów"

2014-06-02 09:39

K.Czerska jak dla mnie 550 zł to bardzo duża kwota i nie bardzo mogłabym sobie na to pozwolić choć na wakacje planuję kupić kilka pieluszek wielorazowych ale to w celu nauczania Jasia korzystania z nocniczka. Koszt pieluszek fakt faktem jest bardzo duży mówie to o wielorazowych. Na razie korzystamy z pampersów i jak kupie w promocji to 4 wychodzi mi po 54 grosze to całkiem niedużo

2014-06-02 09:36

my używamy tylko pampers moim zdaniem sa najlepsze i choć osobiście znam osoby korzystające z pieluch wielorazowego użytku to nie wyobrażam sobie zebym miała z nich korzystać... chyba bylabym zawalona po same uszy robota i pieluchami nienadarzalabym je prac ...:)

2014-06-02 08:10

Nie jestem przekonana do wielorazowych i raczej na pewno nie będę ich nigdy używać. Takie pieluchy żeby używać to dziecko trzeba przebierać co chwilę i tak jak napisała Monika.Dziuma pranie codziennie. A jak się policzy ile trzeba zużyć prądu, wody i środków do prania to to wcale nie jest opłacalne. Ja polecam Pampers sleep&play, są cienkie i super chłonne przy przystępnej cenie. Dady u nas się nie sprawdziły, bo zaczęły przeciekać i odparzać. Huggisów też używaliśmy i nie mam do nich zastrzeżeń.

2014-06-01 15:46

nie każda z nas ma możliwość wydania od razu tak dużej sumy na pieluszki

2014-05-31 20:33

Na pieluchy wielorazowe + wszystkie bajery do nich wydałam ok 550 zł. Do tego zestawu dokupiłam jeszcze 3 paczki pieluch jednorazowych ekologicznych(3 rozmiary) + chusteczki do pupy(tez eko) i to wszystko za ok 400 zł. Wielorazowe są na cały okres pieluszkowania a reszta rzeczy starczy mi na ok.7-8 miesięcy.

2014-05-30 20:53

Też tak mówiłam zanim urodziła nam sie córeczka i planowaliśmy stosowac głównie wielorazowe pieluchy, ale... rzeczywistość zweryfikowała te plany :) Posiadamy jedną pieluchę wielorazową (jak na zdjeciu) - typu all in one, a i tak ją rzadko mała używa. Takie pieluchy sa dla super zorganizowanych rodziców, którzy sa w stanie sie dodatkowo tymi pieluchami zająć. Ceny takich pieluch tez nie sa zachęcające.