Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pielęgnacja (278 Wątki)

Czy tatusie zmieniają pieluszki?

Data utworzenia : 2016-12-17 00:05 | Ostatni komentarz 2022-08-25 11:23

lovemam

31822 Odsłony
1140 Komentarze

Pieluszki córce zmieniam sama odkąd się urodziła (córka ma już 16mc). Tatuś uczynił to dopiero dwa razy , przy czym raz nie do końca. Cały czas staram się go w to angażować, ale z mizernym skutkiem. Stale wymawia się tym, że nie umie, nie da sobie rady, że to nieładnie pachnie. Czy u Was też tak jest? Czy tatusie Wam pomagają przy zmianie pieluszek? Może macie jakieś sprawdzone sposoby na zmotywowanie swoich połówek do takich "czynów"?

2017-01-02 13:01

Mój mąż przebiera codziennie synka. Prawie każdej nocy i po pracy popołudniami też na wymianę pampersy przebieramy. Jeśli chodzi o kapanie to na początku razem kapalismy. Później zaczęłam sama i teraz mąż też sam już kapie.

2016-12-28 16:04

No niestety ale sa dziwni :D Szkoda ze najpierw robią a pozniej myslą :d bo rzeczywiscie po fakcie jak pomyslą to i nam racje przyznają :)

2016-12-27 19:43

To fakt że inaczej myślą, ale fajnie że po czasie przyznają racje ;)

2016-12-27 16:33

Natka dobrze, że mężowi przeszło. Faceci myślą troszeczkę "inaczej" niż my. :)

2016-12-27 15:10

Tak juz mu na szczescie przeslo :D ale maly akurat 23 dal taki popis, ze gdyby maz gdzies wyszedl to i tak szybko by wracal :D Sam byl zaskoczony ile mozna plakac :D tak wiec juz wieczorem powiedzial ze dobrze nie poszedl bo nie chcialby zebym sama zostala z takim placzacym malcem, a na 2 dzien cieszyl sie ze kaca nie ma :D

2016-12-27 12:03

Faktycznie ale sobie wymyślił z tym czasem, Natka zapewne już mu przeszło?

2016-12-27 06:40

Hahaha też mi powód, faceci to jednak nie rozumują zbyt często logicznie. Też nie ma kiedy zrobić pępkowego, jak tyle roboty na święta :D

2016-12-23 16:56

Moj maz tez czasem mowi...a bo koledzy sobie wychodza a zony zostaja z dziecmi....albo a bo on nic nie robi...wiec ja mowie skoro nie chcesz tego zrobic przy malym to po co namawiales mnie na dziecko? Poza tym nie chce wiedziec co zony tych kolegów o nich mowią gdy oni nie slysza. Nie chcialbys zebym tak o Tobie mowia :) no i zmienia szybciutko podejscie :) Choc dzis jest na mnie smiertelnie obrazony bo nie pozwolilam mu dzis zrobic "pepkowego" :D. Bo stwierdzilam ze jutro Wigilia a ja musze jutro funkcjonowac jakos, wiec chcialabym zeby w nocy mi pomogl, a nie wroci choleraw ie o kotrej, po alkoholu dzieckiem sie nie zajmie, jutro kac gigant...o nie :) no foch taki ze hej :D