Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pielęgnacja (278 Wątki)

Czy tatusie zmieniają pieluszki?

Data utworzenia : 2016-12-17 00:05 | Ostatni komentarz 2022-08-25 11:23

lovemam

31826 Odsłony
1140 Komentarze

Pieluszki córce zmieniam sama odkąd się urodziła (córka ma już 16mc). Tatuś uczynił to dopiero dwa razy , przy czym raz nie do końca. Cały czas staram się go w to angażować, ale z mizernym skutkiem. Stale wymawia się tym, że nie umie, nie da sobie rady, że to nieładnie pachnie. Czy u Was też tak jest? Czy tatusie Wam pomagają przy zmianie pieluszek? Może macie jakieś sprawdzone sposoby na zmotywowanie swoich połówek do takich "czynów"?

2017-01-03 08:31

Zamarancza on pracuje i wstaje o 4do pracy i tyle a ja siedzę w domu więc moim obowiązkiem jest wstawać w nocy. U nas ze spaniem męża jest masakra punkt 21leży w łóżku i zaraz śpi. Rozumiem że wstaje bardzo rano ale jakby od czasu do czasu posiedziaj ze mną chwilę dłużej czy coś to chyba świat by się nie zawalił ale nie mój mąż jak twierdzi musi chodź trochę się wyspać . A w weekendy owszem pozwala mi rano dłużej spać ale też dopiero po tym jak ogarnę synka przebiorę i zrobię śniadanie ale wstawać w nocy nie chce. Wiesz mój synek już duży więc raczej mam nadzieję że najgorszy okres nie przespanych nocy już za mną. Nadal rzadko przeszpic.cała noc mimo że na.21miesięcy ale te pobudki zazwyczaj nie są już takie częste no i nie trzeba mleka robić itd. Ale czasem jak czytam wypowiedzi dziewczyn to aż przykro mi się robi

2017-01-03 08:22

Hahah no rozśmieszyłaś mnie Natka, fajne masz pomysły. Justynka a rozmawiałaś z mężem o tym, że chciałabyś, aby Ci pomógł?

2017-01-03 07:20

Wiecie co dla mnie to brzmi jak bajka. Mój syn ma prawie 21miesięcy i mój mąż wstał w nocy może 5razy i nigdy sam. Zdarzało się to wtedy jak ja już wstałam a mały długo płakał albo jak poszłam w nocy do łazienki a mały zaczął płakać. Tak to nigdy. Zawsze sama szłam robić mleko sama karmijam odbijająm i przewijalam . Teraz już długo mój maluch w nocy nie je ale wstaje nadal sama i jeszcze jak płacze bardzo to mąż budzi się zły i oscentacyjnie przykrywa się na głowę kołdra albo cedzi przez zęby rady żebym pić mu dała np. Ostatecznie jak mały budzi się często to pyta czy iść do drugiego pokoju wtedy ja śpię w.małym ale dla niego to też z korzyścią bo się wyspi

2017-01-02 21:16

No to ja nie muszę udawać i czasami mąż całą noc podaje Synka. Nie jest to za często ale jednak. Dzisiaj jak Mały płakał a ja nie byłam w stanie się podnieść też go prosiłam, żeby przyniósł Małego do łóżeczka i on bez żadnego ale przynosi.

2017-01-02 18:33

Żeby to na mojego działało:-D

2017-01-02 18:25

Natka haha sprytnie;)

2017-01-02 17:28

My tez na zmiane duzo robimy, ale czasem lubue poudawac ze mnie plecy bolą to np calą noc maz przebiera i nosi zeby sie odbilo a ja tylko karmie :D

2017-01-02 14:50

Mój mimo wszystko przebieranka unika, lecz jak trzeba to przebiera. Po za tym większość robimy na zmianę lub wspólnie. Faceci są jacyś dziwni i my nie zrozumiemy ich, a oni nas. Takie życie :)