Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pielęgnacja (278 Wątki)

Czy tatusie zmieniają pieluszki?

Data utworzenia : 2016-12-17 00:05 | Ostatni komentarz 2022-08-25 11:23

lovemam

31831 Odsłony
1140 Komentarze

Pieluszki córce zmieniam sama odkąd się urodziła (córka ma już 16mc). Tatuś uczynił to dopiero dwa razy , przy czym raz nie do końca. Cały czas staram się go w to angażować, ale z mizernym skutkiem. Stale wymawia się tym, że nie umie, nie da sobie rady, że to nieładnie pachnie. Czy u Was też tak jest? Czy tatusie Wam pomagają przy zmianie pieluszek? Może macie jakieś sprawdzone sposoby na zmotywowanie swoich połówek do takich "czynów"?

2017-01-14 19:27

Mój mąż pod względem zmiany pieluszki nie robi problemów tylko to robi, na początku tylko się bał ale to ze wszystkim tak miał:) mąż przebiera z pieluch, ubiera w czyste ubranka, kąpie, przytula, rozmawia i jedyną czynnością którą nie robi to kp bo nie może:) czasem tylko jak ma pierwszą zmianę to w nocy ja wstaję, grzeje wode do umycia pupy, przebieram i karmię ale wybaczam mu to:)

2017-01-14 13:53

Ginger no u nas dokładnie to samo, nie ma problemu z opieką na dzieckiem, nawet nieraz sam mnie wygania, gdzieś z domu, sam kąpie, karmi i usypia syna. Ewelaa u nas odwrotnie u nas mąż ubierze syna, ale jak mały zrobi kupkę to już zazwyczaj ja przebieram :)

2017-01-12 21:42

U nas mąż sam zmienia pampersa, ale ubranka juz nie, tylko musze ja. Do niedawna kapalismy razem (albo ja sama jak mąż wracał późno) a teraz przeważnie rozbieram małego, znoszę do łazienki i mówię, że idę przygotować piżame, itp i się tak płatam i wracam pod konie kąpieli :D śniadania,obiady, kolacje podaje ja. A usypia przeważnie przy karmieniu, ale czasem mąż go trochę ponosi i wynalazł na necie jakieś kołysanki i mu puszcza i czasem przy tym zaśnie.

2017-01-12 21:26

My z mężem większość rzeczy przy maluszku robimy razem a w sytuacjach kiedy ja chcę wyjść to mąż wszystko przy maluszku robi sam i nie widzi w tym problemu, dla nas jest to naturalna sytuacja. Dzielimy się obowiązkami i wymieniamy - nie ma czegoś takiego jak "to kobieta powinna lub to nie męskie zajęcie " itp.

2017-01-12 14:39

U nas rytuał od urodzenia jest taki, że wieczorem usypia tata, a wciągu dnia na drzemki mama, ale jak taty nie ma to też większego problemu nie ma. Pieluszka na głowę i zawsze pomaga ;]

2017-01-12 13:13

A moja córka chetniej usypia u taty niz u mnie. Moze dlatego, ze on ja kołysze na rekach, ja nie mam na to siły;) Wczoraj dosyc długo walczyłam, żeby ja uspac a przyszedl mąż i dosłownie w minute mu usunęła:/ No ale chociaż tyle pomaga;) Ostatnio coraz częściej zdarza mu sie przewinąć kupke nawet mnie nie wolajac, jak nigdy. Czasen warto szczerze porozmawiać bo sa tego efekty;)

2017-01-12 12:25

Mój mąz próbował ostatnio usypiać małego , nie ma szans na to żeby synek przy nim zasnął :( Teraz to się tym nie martwie, ale za trzy miesiace wracam pewnie do pracy i do tego na pozne popoludnia wiec moze byc z tym problem .Co do przewijania to nigdy nie ma z tym problemu , a kapie syna codziennie :)

2017-01-12 11:48

Ja też usypiam córkę, tak jak Kasia, dlatego o to nie mogę mieć do męża pretensji. Początkowo kąpał córkę ale robił to moim zdaniem zbyt niedelikatnie dlatego teraz kąpiemy wspólnie :D (Chyba wylazła ze mnie Zosia Samosia) Mąż czasem przewija córkę i czasem się z nią bawi, od wielkiego dzwonu także podaje obiadek czy kaszkę.