Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pielęgnacja (278 Wątki)

Czy tatusie zmieniają pieluszki?

Data utworzenia : 2016-12-17 00:05 | Ostatni komentarz 2022-08-25 11:23

lovemam

31837 Odsłony
1140 Komentarze

Pieluszki córce zmieniam sama odkąd się urodziła (córka ma już 16mc). Tatuś uczynił to dopiero dwa razy , przy czym raz nie do końca. Cały czas staram się go w to angażować, ale z mizernym skutkiem. Stale wymawia się tym, że nie umie, nie da sobie rady, że to nieładnie pachnie. Czy u Was też tak jest? Czy tatusie Wam pomagają przy zmianie pieluszek? Może macie jakieś sprawdzone sposoby na zmotywowanie swoich połówek do takich "czynów"?

2017-02-10 20:39

A widzisz na to nie wpadłam, aby go zapytać , że skoro on się brzydzi, ja też to może nie zmieniajmy tej pieluszki :)

2017-02-09 21:21

Zamarancza moj dopiero niedawno przestał a Hania konczy jutro 15mcy;) Lepiej późno niż wcale;) Same boimy sie i taka opieka nad maluszkiem to nowość dla nas ale nie ma wyjścia. Ciagle tlumaczylam mezowi, jesli on się boi i ja też to kto zajmie się dzieckiem? Niestety dluuuugo nie docieralo to do niego.

2017-02-09 15:02

Ewelina mój też najczęściej mnie woła jak w pampersie jest kupka. Jak samo siku to przebiera bez problemu, ale kupka to już problem mimo, że zdarza mu się wyczyścić pupę po kupce.

2017-02-09 14:54

a to tez chyba zmiana pieluszki zalezy tez od czlowieka. pamietam jak sasiadka zobaczyla ze moj maz przebiera z pampersa naszego synka to byla w szoku bo mowila ze jej maz to nawet dziecka nie nosil jak bylo male a co dopiero przebrac pampersa. Dzieci juz maja duze a on tylko dwa razy przebral jak dziecko juz chodzilo.

2017-02-09 14:31

Moj mąż nigdy nie miał problemu ze zmianą pampersa z "siku" jednak jak mały zrobił cos "grubszego" to była to zawsze moja kolej. Na początku próbowałam go do tego jakoś zmusić więc jak widziałam, że mały robi kupę to zostawialam ich samych. Efekt był taki, ze mały lądował z "prezentem" u babci za ścianą a po wszystkim tatuś zabierał go z powrotem. Po 2 razie odpuscilam. Mąż za to nigdy nie miał problemu żeby nakarmić synka, zabrać na spacer czy przypilnowac, żebym ja mogła odpocząć czy zajac się czym innym.

2017-02-09 14:31

U mnie mąż nadal przebiera. Teraz częściej tylko a w nocy przebieram bo chcę zeby sie wysypial jak do pracy chodzi. A ja czasem się zdrzemnę wtedy w dzien z synkiem o ile w ogole spi.

2017-02-09 09:10

Nie powiem bo moj przebierze malej pampka ale jezeli mnie nie ma w domu a jak jestem to jeszcze zmoczonego ok ale jak jest kupka to slysze" babel ratuj " no i wtedy musze wkraczac do akcji bo po takim przebraniu przez meza musialabym go zbierac z podlogi haha :) a po drugie wole zrobic to sama bo zawsze tak niefortunnie jej zalozy pampka ze przecieka.

2017-02-09 08:43

mój mały uwielbia swojego tate ;) jak juz wchodzi z pracy i ten go usłyszy to tak skacze ze ciezko go utrzymac. ogólnie tata tez uwielbia synka i na prawde fajnie z nim spedza czas az chce sie usiasc i patrzec na nich. A jak go przywiezlismy ze szpitala to nie chciał odejsc na krok , nawet wział sobie tydzien wolnego zeby mi pomóc ;)