Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pielęgnacja (278 Wątki)

Ochrona przed słońcem

Data utworzenia : 2013-04-18 12:20 | Ostatni komentarz 2022-08-25 11:21

konto usunięte

25194 Odsłony
459 Komentarze

Czy macie jakieś sprawdzone, godne polecenia kremy z filtrem na lato dla niemowląt? Mamy wreszcie piękną pogodę, słoneczko przygrzewa, ale nie można zapomnieć o ochronie skóry naszego maluszka :)

2013-04-18 21:29

Monia ja wychodząc na spacery często sie zastanawiam, czemu młode mamy właśnie opuszczają daszki i opalają niemowlaki, ubiegłym roku nawet m ipewna pani zwróciła uwagę, aby otworzyć daszek bo małej gorąco a ja ją chroniłam przed słońcem

2013-04-18 21:06

zachowanie ktore opisujesz jest spowodowane tym, ze dzieci do 12 miesiaca nie powinny byc w ogole eksponowane bezpośrednio na słońce stąd daszki, pieluszki i parasolki. W tym okresie życia najskuteczniejszą obroną przed promieniowaniem jest unikanie go, czyli wychodzenie na spacery w godzinach porannych bądź póżno popołudniowych. My jak na razie nie stosujemy żadnego kremu z filtrem jedynie krem bambino ale to tylko pod brudką bo tam ma krostki, jeśli lato będzie bardzo słoneczne i konieczne będzie wyście w porach innych niż wymienione, zastosujemy krem z filtrem mineralnym o faktorze minimum 30. A to i ta tylko dlatego, bo nie używamy wózka tylko chusty więc nózki i rączki ma na wierzchu. W przypadku wózka da radę bez tego się obyć Warto tutaj dodać że krem należy nakładać minimum 30 minut przed wyściem z domu.

2013-04-18 12:26

a ja właśnie sie zastanawiałam kiedy przejść z zimowego kremu na letni i póki co nie kremuje żadnym kremem buziaka, słońce nie jest tak intensywne (nawet pani doktor mówiła żeby jeszcze podawać przez moment wit.D) wiec chwilowo sie wstrzymuje a może powinnam kremować? W tamtym roku kremowalismy małą kremem z serii linusia, jest gęsty czasami cieżki bym powiedziała do rozsmarowania, Kupiliśmy wówczas taki krem, gdyz innego nie było w sklepie;) w tym roku jeszcze mamy w słoiczku pół opakowania.