Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pielęgnacja (278 Wątki)

roczne dziecko często drapie się z tyłu po główce

Data utworzenia : 2015-02-03 12:53 | Ostatni komentarz 2021-06-14 16:21

Ewcia2

28167 Odsłony
17 Komentarze

Nie wiem czy jes juz ten watek, bo niestety nie moge znalesc. Moj 13mc synek czesto xrapie sie z tylu po glowce. Od urodzenia mial problemy z skora sucha,szorstka,zaczerwieniona na lokciach ,obojczykach, pod kolankami i na szyo dlugo pil mleko bebilon pepti bylo lepiej ale dalej czasem mu sie pojawiala az do wizyty u alergologa po czym stwierdzila ze to nie skaza ze niektore dzieci tak maja ze z tego wyrosnie o kazala przejsc na normalne mleko. Skora polepszala sie ale wuchodzi co jakis czas i dalek ma na brzuszku taka sucha skore,chropowata, na lokciach ale z tym juz bylam ale z tym juz bylam a od miesiaca synek non stop drapie sie po glowce z tylu czy ktores z waszych dzieci tez tak mialo

2015-02-03 14:19

Ewcia mój synek często drapie się po główce jak jest śpiący, ale to chyba za często jak piszesz, że ciągle się drapie. to co opisujesz brzmi jak. AZS atopowe zapalenie skóry, nie wiem czy stosujesz emolienty ale polecam spróbować, a przede wszystkim kąpać synka w właśnie emolientach. jeśli ma gęste włosy to sprawdź też czy nie ma ciemieniuchy.