Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pielęgnacja (278 Wątki)

Wypadające włosy u dzieci

Data utworzenia : 2014-01-21 15:50 | Ostatni komentarz 2018-12-18 17:36

Aniss

10793 Odsłony
23 Komentarze

Czy zauważyłyście u swoich pociech wypadające włosy? wiem ze u dorosłych czasami przy okresie jesienno zimowym czasami nastepuje wypadanie włosów, ale jak to jest u dzieci? Nie jest to zbyt duża ilość jednak kilka na grzebieniu podczas czesania.

2018-12-18 17:36

Mnie pozytywnie w przypadku Hair Medic zaskoczyła na pewno wydajność. Tego serum nie trzeba wcale dużo nakładać żeby rzeczywiście potem był efekt na głowie. Organiczny skład, 14 naturalnych sprawdzonych składników które są dobrze tolerowane przez skórę. Ja w każdym razie nie mam żadnych uczuleń, wyprysków i innych takich odczynów .

2018-08-09 12:32

Katarzyno to wątek z 2014 roku :) możliwe ze autorka dawno sobie poradziła z problemem ;))

2018-08-08 14:15

a w jakim wieku jest Twój maluszek?

2014-05-16 13:57

zauważyłam ze jest, to objaw przejścowy córcię czesto czesze w wymyślne fryzury dobierańce, kucyki i inne cuda, być może to też wpływa na włosy, ostatnio byłyśmy u pani dr i zaleciła nam komplex witamin, z racji przeziębień w zasadzie tylko częstych atarów, które łapie czesto od innych dzieci, być może panikuje, bo widzę dzieci w dużo gorszym, stanie na placu zabaw i od nich zazwyczaj mała łapie przeziębienia. Co do witamin w warzywach obecne warzywa głównie te pierwsze to są strasznie naszpikowane chemią wiec ich wolę unikać, a stare jak to stare też nie maja aż tak dużej porcji witamin, na szczęście niedługo lato ;)

2014-05-16 11:13

a ile ma dziecko?.... w sumie każdemu wypadają włoski... tylko jak dziecko ma długie to bardziej widac;) to normalne... nie wiem, może spróbuje jeżeli Cię to niepokoi zmienić dietę maluszka? więcej owoców, warzyw:)

2014-04-13 13:20

to naturalne, przecież każdy włos ma swój "okres życia". dorosłemu może wypadać spokojnie kilkadziesiąt włosów dziennie i nie jest to oznaką żadnej choroby, tym bardziej nie ma co panikować, jeśli dziecku wypadnie ich "kilka".

2014-04-11 12:21

Anita wypadanie włosów po antybiotyku to zupełnie normalna sprawa, dzieciom tak jak i dorosłym po przebytych chorobach wypadają włosy, zwłaszcza po ospie wietrznej i kiedy dziecko gorączkuje, sama kiedyś się o to martwiłam i pytałam pani doktor. Powiedziała mi wtedy, że potrzeba kilku miesięcy nawet żeby włoski małej na powrót miały zdrowy wygląd i się lśniły. Co do pór roku nie pytałam nigdy, ale jeden lekarz polecił mi sprawdzanie moich obaw takim oto sposobem: pogłaszcz dziecko lekko po główce jeśli w dłoni zostanie Ci kępka włosów to znak, że to może myć choroba lub np niedobór witaminy D i należy wtedy udać się na badania. Kiedyś czytałam o chorobie, która ma podłoże psychiczne, z resztą często się w filmach z lekarzami przewija, że operują i wyjmują kłębek włosów z żołądka. Trzeba więc zwrócić uwagę czy dziecko nie je swoich włosów, bo niestety wtedy wymaga leczenia pod opieką psychiatry czy psychologa. Ale z tego co Wy piszecie mnie wydaje się, że to chyba są normalne objawy, bo i nam dorosłym wypadają wtedy włosy,a le zawsze warto jeśłi się martwimy zrobić badania chociażby pod kątem niedoboru wit. D.

2014-04-11 10:47

Ja zauważyłam że mała jak jest osłabiona lub po chorobie, to potem za jakiś czas jej wypadają włosy, najbardziej zauważalne było to po antybiotyku.