Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pielęgnacja (278 Wątki)

Rękawiczki niedrapki

Data utworzenia : 2013-11-14 14:34 | Ostatni komentarz 2018-12-16 22:21

SamantKa

29622 Odsłony
479 Komentarze

Zakładałyście je swoim dzieciom?

2018-12-16 22:21

A u nas rękawiczki sie dzis sprawdzily, bo byly pierwsze zabawy śniegiem z mama i z tatą;) nawet Mała sobie raczkowała po śniegu- oczywiscie kombinezon nieprzemakalny, śniegowce i grubsze nieprzemakalne rękawiczki obowiazkowe;)

Konto usunięte

2018-12-16 05:18

kurcze mój synek ma 6 tygodni i nie użyłam rękawiczek ani raz - a nie ! raz jak posmarowałam dłonie emolium bo calutką skóra schodzila ogromnym płatem . czasem jest pojedyncze zadrapanie na buzi, ale odpukać nie ma tragedii. staram się obcinać pazurki

2018-12-16 00:04

U mnie córka ma już rękawiczki dłuższy czas jak tylko się pierwsze mrozy zaczęły. Jak było ciepło to ich po prostu nie zakladalam na rączki.

2018-12-15 11:16

Anetka- tez uważam, że pora roku zobowiazuje juz do rękawiczek, bo takie malutkie rączki marzną szybciutko;)

2018-12-14 23:05

Ja z początku używałam, a później stwierdziłam, że to bez sensu. Córka była malutka i się nie drapala. Co innego jeżeli chodzi o rękawiczki na zimę to już konieczność. Dziś u mnie śnieg padał, a ja jeszcze w przejsciuwce i adidasach.

2018-12-14 21:40

Kontrola- ja stosowałam max do miesiąca. Z tym, że na początku miała je często przez 2 tygodnie, ale nie cały czas, aby dać jej możliwość eksploracji świata, a później coraz mniej, często tylko do snu, bo zdarzało się, że po nocy bez niedrapek miała podrapaną buzie. Ale to trzeba obserwować dziecko, bo może być tak, że będzie tak spokojne, że niedrapki sie nie przydadzą wogóle, bo dziecko nie będzie się tak intensywnie dotykało. Moja córcia to bardzo energiczna od początku, zatem wypadki różne juz sie zdarzały, w tym z drapaniem rówież. I przy takich maluszkach to polecałabym uważać.

2018-12-14 20:26

Ja już mam kilka par niedrapek i będę je zakładać. Zastanawia mnie tylko jak długo dzieciom zakłada się takie rękawiczki by się nie zadrapały?

2018-12-12 23:02

Na szczęście u nas nie było większych problemów z drapaniem pysiaczka. Owszem córeczka nie raz skaleczyła sobie buzię, ale zawsze wszystko szybko znikało. Oczka szczęśliwie omijała. Jeśli chodzi o niedrapki to miałam jedną parę która była gratisem przy zakupie ciążowego rogala. Nie planowałam kupować ich w ogóle. Położna na szkole rodzenia powiedziała, że dziecko poznaje świat głównie przez dotyk a niedrapki mu to uniemożliwiają. Założyłam je tylko przez chwilę w szpitalu jak mała się podrapała pierwszy raz i więcej nie używałam. Ale faktycznie myślę, że każda z nas najlepiej będzie wiedziała lub czuła co jest najlepsze dla jej dziecka i podejmie w tej kwestii najlepszą decyzję.