Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pielęgnacja (278 Wątki)

Pielęgnacja miejsc intymnych noworodka

Data utworzenia : 2018-06-11 16:55 | Ostatni komentarz 2019-01-18 01:33

Konto usunięte

5220 Odsłony
63 Komentarze

Hej Dziewczyny. Pomyślalam, ze warto stworzyc taki własnie wątek. Jak pielegnowac/przemywac miejsca intymne dziewczynek i chlopcow? U mnie pojawil sie problem, a miankwivie u coreczki miedzy wargami sromowymi nachodzi bialy nalot. Za pierwszym razem usunelam go patyczkami zamoczonymi w wodzie, pozniej uzywalam wacikoe i wody. Od wczoraj zauwazylam, ze Corka bardzo placze kiedy probuje umyc jej okolice pochwy. Dzis widzialam, że miedzy wargami znow nagromadzilo sie duzo bialej wydzieliny, ale Corka nie pozwoliła mi jej usunac, bo tak mocno zaciskała nogi... Czy to moze powodowac bol? Czy moglodojsc do jakiegos zapalenia? Do okolic pieluszkowych używam kremu Bepanthen Maść Ochronna.

2019-01-18 01:33

Anetka- zgadzam sie, mamy czasy nardzo stresujace- to domena krajów rozwijajacych sie. I wszystko dookola kest jaskrawe i krzykliwe- poczynajac od wygladu a skończywszy na zachowaniu- teraz bardzo modne jest aby duzo krzyczeć ale pustymi slowami i o niczym- vlogi to idealne odzwiercirdlenie tego stanu rzeczy.

2019-01-16 22:04

Teraz jest wszystkiego za dużo i za głośno. Teraz człowiek żyje w czasach gdzie jest dużo stresu i strachu. To też nie jest dobre pomimo tego że jest wszystko dostępne.

2019-01-16 16:13

Zama - i pralki franie a nie automaty;) Anetka- a ja tam nie tęsknie do starych czasów- niestety te postkomunistyczne czasy byly dla Polakow stosunkowo trudne. Teraz rynek pracy otwarty, wszystko dostepne . Komfort życia tez duzo wyższy także ja sie ciesze, że jest teraz jak jest. Teraz nawet role spoleczne sie mieszają, także mozna robic praktycznie w zyciu co dusza zapragnie. A w dawnych czasach- kobieta wręcz uwiązana w domu czesto przy gospodarce.

2019-01-16 12:03

Kiedyś ludzie na wszystko mieli czas, a teraz ciągły pośpiech. Pracy było więcej ale i ludzie mieli czas na wszystko byli ufni nie to co teraz.

2019-01-16 11:59

Eresz o tak. Życie bez pampersów musiało byc ciężkie... Pranie tetry, wygotowywanie, 3 razy więcej pracy!

2019-01-15 22:45

Kiedyś tetra też była inna nie to co teraz. U mnie to jeszcze była taka nieprzepuszczalna folia ale różnie bywało.

2019-01-15 16:06

Stare sposoby sa fajne bo sprawdzone przez lata i doświadczenie. Ja jak bylam Mała to raczej tylko tetrowe były i ssczezre współczuje mamom tego prania w ilości kosmicznej wręcz, bo przy znianie pieluszki to zmiana pieluszki, calej garderoby bobasa i łóżka i wszystko. Jak ja sie ciesze że sa pieluszki jednorazowe!

2019-01-13 00:12

Stare sposoby najlepsze. Kiedyś nie bylo tak kosmetyków i ludzie sobie radzili. Za moich czasów były tylko dwa rodzaje pampersow i w dodatku były drogie bardzo więc uzywalo się pieluch tetrowych.