Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Dieta (656 Wątki)

Parówki ??

Data utworzenia : 2013-10-23 12:07 | Ostatni komentarz 2022-03-17 08:14

M.Troka

6866 Odsłony
71 Komentarze

Mamusie :) Czy podajecie swoim dzieciom parówki? A jak tak to od jakiego wieku i jakie?? Mój syn spróbował zwykłej parówki u babci bardzo mu posmakowała. Kupiłam więc takie lepsze z dużą zawartością mięsa ale niestety ta mu nie smakowała :(

2013-10-27 23:11

My dwa razy pojedliśmy parówki cielęce jeśli już to słyszałam że do 3 roku takie są najlepsze na poznanie smaku i najzdrowsze owszem są droższe ale i smak jest inny uważam że powinno się wszystkiego spróbować oczywiście w granicach rozsądku po raz pierwszy zaserwowałam jak niunia miała rok i dwa miesiące tak że myślę ze to odpowiedni czas na większe urozmaicenie diety maluchowi parówką raz na jakiś czas nowym smakiem :)

2013-10-25 09:34

Ja od czasu do czasu podaję Julce parówki.Kupuję babuni,są dobre.Nie są tłuste.

2013-10-24 20:11

Przyznam ze te parówki są chyba najlepsze w smaku, swego czasu bardziej smakowały mi morlin, jednak ich smak sie zmienił. Sokołowa również kupujemy dla małe,j ale je jedną może 2 na miesiąc.

2013-10-24 11:45

SOKOŁÓW Z SZYNKI - 93 proc. mięsa, 0 proc. MOM, około 19 zł za KG. Ja osobiscie nie widziałam lepszych ;) Na pewno podam taka parówke synkowi ..ale to dopiero gdy skonczy rok a moze pozniej i na pewno rzadko ii w małych ilosciach :)

2013-10-23 20:22

Ja nie podaję parówek bo zbyt dużo słyszałam o nich niedobrego. Większość parówek to niestety mieszanina zmielonych ścięgien, skór i innych obrzydlistw. Jeśli już to parówki cielęce dla dzieci. Są w sklepach specjalne dla dzieci bez polepszaczy i soli. Dlaczego te parówki są takie smaczne...

2013-10-23 15:24

ja czasem podaje córce paróweczki robię to naprawdę rzadko, ale nie chcę wszystkiego zakazywać jak już kupuje paróweczki to specjalne dla dzieci i zawsze czytam skład i patrz jaka jest zawartość mięsa

2013-10-23 14:02

Mała ma prawie 2 latka, jeśli chodzi o parówki starałam sie ich unikać a podawać w zamian lepszą wędlinkę, jednak kiedy widziała, ze tata jadł parówki zaraz sie ich domagała, więc kupiliśmy parówki które zawierają dużą zaw. miesa, mała je parówki ale nie zbyt często po prostu zaspokoiła ciekawość co mnie cieszy ;) Parówki nie należą do produktów cieszacych sie dobrą opinią jeśli chodzi o żywienie dzieci, chociaż sporo rodziców je podaje, należy zwracać uwagę na skład parówek oraz MOM- czyli mięso oddzielone chemiczne. To najtańszy zamiennik czystego mięsa i jednocześnie produkt przez niektórych uważany za szkodliwy dla zdrowia