Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Małe dziecko (467 Wątki)

Fotelik do roweru

Data utworzenia : 2017-03-07 21:47 | Ostatni komentarz 2017-05-09 09:58

Edyta.Zlotocha

1979 Odsłony
26 Komentarze

witam podpowiedzcie drogie mamy fotelik rowerowy montowany z przodu czy z tyłu ? czym jeszcze sie kierowac przy wyborze na co zwrocic jeszcze uwagę ???

2017-05-09 09:58

Też bardzo podobają mi się te foteliki, ale jeszcze mam dużo czasu do zakupu takiego. Ale na pewno będzie montowany z tyłu (takie są najbezpieczniejsze) i tak jak było wspomniane wcześniej, z regulacją do wzrostu dziecka, z pasami bezpieczeństwa i z miękką wyściółką.

2017-05-09 09:52

Ja polecam fotelik niż ten wozeczek doczepiany gdyż cały czas mamy kontakt z dzieckiem - można mu pokazywać różne rzeczy, opowiadać - sto razy lepsza jazda niż każde osobno. Co do fotelika - to do przodu polecam przy małych dzieciak a do tyłu do większych. Osobiście tylniego fotelika zaczęłam używać gdy córka skończyła dwa latka. I nie szukałam po sklepach ;) swojego kupiłam akurat w Biedronce gdy byłam na zakupach i wpadł mi w oko. Niedrogi, łatwy montaż, stabilny i mocny. Obecnie córka ma 15kg i nadal w nim jeździ. Są pasy do zapinania na brzuszku a także łapki do mocowania stópek. Polecam :) dzięki niemu każdy nasz weekend jest udany - mała ma frajdę jeżdżąc i rozmawiając z nami a my nadrabiamy czas z nią i odpoczywamy od pracy ;)

2017-04-05 21:26

Witam serdecznie. Wg mnie to zależy od wieku dziecka. Synka jak skończył 10 miesięcy woziłam z przodu. Było jemu i mi wygodnie. Miałam go cały czas przy sobie. Jednak jak Bąbel podrósł zaczęło być mu i mnie niewygodnie,było to jakoś koło 2 urodzin. Dlatego przerzuciłam go na tylni fotelik i to był strzał w 10. Fotelik na przód polecam ten z szybką ochronną- bardzo nam się przydawał bo małemu nie wpadały owady i powietrze do buzi. A tylni mamy z Hamax. polecam.

2017-04-05 17:47

najlepsze takie montowane na sztycę zeby dziecko nie dostawało wszytskich obciazen na kręgosłup...hamax m takie fajne foteliki właśnie....bo inaczej kręgosłup dziecka jest amortyzatorem....my mieliśmy na tył pod sztycą montowany...

2017-03-15 14:36

Silver do naszego sasiada ostatnio wezwali policje bo jako jedyny z bloku pali w piecu, a wszyszcy mamy piecegazowe. I od niego taki dym szedl ze polowa osiedla tak smierdziala ze nie dalo sie na dwor wyjsc. Ja w odmu sie wrecz dusilam bo tak przez okna przelazilo masara jakas....a okazalo sie ze normlanie ali weglem ale cos ma przytkane ;/

2017-03-15 13:07

My mamy fotelik montowany z tyłu - jakoś nie ufam tym montowanym z przodu - w sumie nie wiem dlaczego ... ale sama bardziej stabilnie czuje się jak fotelik jest z tyłu. Przy wyborze fotelika kieruj się takimi faktami jak: - to czy można go regulować względem wzrostu, - czy jest wyścielony czymś miękkim, - czy ma regulowane oparcie - według mnie to jest ważne, bo jak dziecko zaśnie to głowa mu nie lata na prawo i lewo ... albo nie zwisa. Jest jeszcze opcja przyczepki ... ale wiem, że strasznie ciężko się z nią jeździ .... trzeba uważać na wszelkie krawężniki i ciężko wymija się z nią przechodniów. Ja osobiście nie jestem do niej przekonana...

2017-03-14 14:25

Niestety powietrze będzie zanieczyszczone zwłaszcza w miastach, mieszkam na wsi a tu też nie jest lepiej, ludzie nie wiadomo czym palą w kominku i wszystko idzie do atmosfery. My później musimy to wdychać a ludzie sami są sobie winni. To samo tyczy się palenie róznych rzeczy, teraz ludzie robią wszędzie porządki a najgorzej ze palą tuż przy drodze... Dominika u mnie jest ścieżka rowerowa, ale blisko szosy niestety:/

2017-03-13 11:43

Ja nawet nie zdawalam sobie sprawy jak jest brudne powietrze, jak ktorego dnia wycieralam parapety i zdalam sobie sprawe ze juz ktorys raz sa po prostu czarne! I przypomnialam sobie ze zawsze jak wychodze na spacer to otwieram wszystkie okna zeby wietrzyc mieszkanie...no i na parapetach taki czarny brud sie zbiera ze bylam w szoku jak pomyslalam ze to od "wietrzenia" ;/