Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Małe dziecko (467 Wątki)

Stwierdzenie alergii przez alergologa a brak testów z krwi.

Data utworzenia : 2017-02-01 20:55 | Ostatni komentarz 2017-04-04 19:29

Roksana.Jablonska

4619 Odsłony
93 Komentarze

Dziewczyny mam pytanie. Mój 16 miesięczny synek od 6 tz jest na Nutramigenie. Na początku z powodu bólów brzuszka, przy próbie zmiany mleka na normalne zaczęły się stolce z krwią więc pediatra stwierdziła skaze białkową. Wróciliśmy do Nutramigenu i tak jest do dziś. Po tym mleku synek czuje się dobrze. Dziś byliśmy u alergologa w celu wykluczenia alergii na pokarm. Bardzo niemiła lekarka po zobaczeniu dziecka stwierdziła że mały napewno nie ma alergii bo skończył już rok i nie ma atopowego zapalenia skóry. Nie zrobiła żadnych testów, nic kompletnie, choć w rodzinie wywiad w kierunku alergii pozytywny w tym ja i ojciec małego. Osluchala mu tylko brzuszek, stwierdziła że kolana i łokcie są czyste więc to nie alergia. Kazała przejść na mleko HA, kaszke Alerlac albo takie zwykłe mleko w proszku z czasów komuny ...:/ Czy spotkalyscie się z czymś takim ? Czy faktycznie bez testów da się to stwierdzić ? I skoro jej zdaniem synek nie ma alergii to dlaczego ma mieć mleko hipoalergiczne i jeść bezglutenowe kaszki ?

2017-04-04 19:29

Najwazniejsza jest obserwacja !!! :) niestety takie stwierdzenie alergii to proces czasem.dlugotrwaly... moja siostrzeniec byl na testach z krwi w klinice w Rabce i tu na miejscu testy ... wyszly negatywnie a on ma ewidetnie alergie sucha skora liszaje.... katar kichanie Tak samo moja corcia.miala pol roku miala testy aler. Robione wyszly negatywnie a pozniej w wieku 4 lat trafilam do fajnej.Pani alergolog i testy na raczce pozytywne jedynie na Zyto nie ma alergii i na kurz. Wiec trzeba obserwowac a czasem zalozyc zeszyt specjalny i w nim wszystko zapisywac bo bedac u alervologa nie.o wszystkim pamietamy Ja jestem.alergiczka siostra i to dosyc zaawansowana I wiem jak juz sobie radzic na szczescie. Alergie sie nabywa albo moze totalnie zniknac.. powodzenia

2017-04-01 12:46

Dokładnie. Nie trzeba mieć skończonej określonej liczby lat żeby móc zrobić testy alergiczne.

2017-03-28 20:54

Siostrzeniec nie mial skończonych 2 lat jak zrobiono mu testy alergiczne z krwi i wyszlo mu sporo alergii w tym w 4 stopniu na sierść. W tym roku musi powtórzyć badania zobaczyc czy coś sie zmienilo.

2017-03-28 20:51

M.Godyla ja swojemu synkowi robiłam testy alergiczne w lutym a miał wtedy 17 miesięcy i już 3 produkty wyszły. Z krwi nie ma znaczenia w jakim.wieku jest dziecko bo nawet w szpitalach robią gdy nie wiedzą co się dzieje. A takie z rączki robią dopiero po 3 roku życia ewentualnie jak maluszek skończy 2,5.

2017-03-28 13:52

dziewczyny testy można u dziecka zrobić dopiero po 2 roku życia dziecka aktualnie jestem mamą 19 miesięcznego synka który od 4 miesięcy ma ropny katar sporadyczne Chrostki na ciele + do tego co dwutygodniowe zapalenie górnych druk oddechowych Pani alergolog stwierdziła skazę białkową odstawiliśmy nabiał białko kurze i zmieniliśmy mleko na hipoalergiczne + do tego zyrtek przez 10 dni i teraz zeszło wszystko i jest super

2017-02-23 22:23

Roksana to super ze synek nie je juz tyle mleka. W koncu ma miejsce w brzuszku na inne posilki. Super ze lubi owoce i warzywa. Moja corka warzywa lubi, ale owoce srednio i nieraz musze sie nieźle nagimnastykowac zeby zjadla banana czy kawałek jabłka. Ale za to kocha ziemniaki z sosem, albo kasze gryczana czy makaron, kluski śląskie, kopytka, grunt ze sa z sosem bo go uwielbia a jeszcze jak jest z pulpetem to juz w ogole wyzerka dla niej;)

2017-02-23 16:48

Roksana nie jest tak źle :) Ja mojej daję do ręki '' pałki '' z kurczaka, obgryzie do kości. Bardzo lubi, spróbuj małemu dać, może też mu posmakuje. I mięsko to je albo pulpetach albo w gołąbkach. Dobrze, że je owoce i warzywa.

2017-02-23 16:14

E to nie jest tak zle z jego dieta:) ale mleczka bym mu nie zabierala;)