Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Małe dziecko (467 Wątki)

gorączka ze stresu

Data utworzenia : 2016-12-25 17:25 | Ostatni komentarz 2017-02-04 01:03

annawianna

3197 Odsłony
17 Komentarze

Drogie mamy, mam do Was pytanie - czy możliwe jest żeby dziecko już 3 dzień gorączkowało w wyniku stresu?. W piątek w drodze do żłobka mieliśmy z synkiem wypadek, przechodząc przez jezdnię na pasach przy zielonym świetle wjechał w nas samochod. Kobieta która kierowała autem najprawdopodobniej widząc że zapalilo się jej śwaitło - warunkowe nie patrząc że jesteśmy na jezdni wjechał w nas. Nie chcę Wam nawet pisać co przeżyłam patrząc jak jedzie prosto na wózek synka i w ułamku sekund wjechała w nas. Naszczęście nie doznaliśmy poważniejszych obrażeń, tylko wózek w którym jechał synke jest trochę porysowany ale już kilka godzin po wypadku synek zwymiotował i zaczął gorączkować, Lekarz który badał synka powiedział że nie widzi niczego niepokojącego ale już 3 dzień gorączka się utzymuje. Nie wiem czy to trzydniówka ponieważ nie ma innych objawów czy tak jak mówią znajomi synek tak odreagowuje stres. Czy Wasze dzieci kiedykolwiek goraćzką reagowały na stres ? i czy taka reakcja może się tak długo utrzymywać, Dodam że synek bardzo krzyczał po tym wypadku ponieważ był świadkiem jak ja krzyczalam i i plakalam i pewnie byla to dla niego traumatyczna sytuacja.

2016-12-25 20:39

O matko. Wspolczuje, wyobrażam sobie co musieliscie przezyc. Moim zdaniem goraczka moze byc ze stresu. Ja będąc dzieckiem zawsze po jakiejś stresujacej sytuacji goraczkowalam. Nie pamietam jak długo trwala gorączka, bo byłam mała, w wieku przedszkolnym, ale pamietam takie sytuacje. Raz np z klasą pojechaliśmy na basen i nawet nie wiem, nie pamietam co tam sie wydarzyło ale jak tylko wróciłam do domu to zaczelam goraczkowac i spalam caly dzien, kilka dni siedzialam w domu i nigdy wiecej nie pojechalam na ten basen. Moja psychika wyparla przykre wydarzenie, bo nie mam pojecia co sie wtedy stalo, pamietam tylko ze czulam niepokoj po powrocie. Innym razem goraczkowalam po kłótni rodzicow będąc dzieckiem:/ A ze stresowalam sue zawsze bardzo duzo to często tak miałam, do tej pory wszystkim mocno sie stresuje, teraz odreagowuje stres bólem żołądka. Mam nadzieje ze Twojemu synkowi szybko minie i tez zapomni o tym przykrym wydarzeniu. Duzo zdrowka Wam zycze.